Ρατσιστικό ντελίριο δημάρχου Σάμου σε μετανάστες – “Go, γ…σου φύγε!”

Ρατσιστικό ντελίριο δημάρχου Σάμου σε μετανάστες – “Go, γ…σου φύγε!”
Ρατσιστικό ντελίριο δημάρχου Σάμου samos24

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου έσπρωχνε μετανάστες από την πλατεία Πυθαγόρα φωνάζοντας ότι δεν είναι "τουρίστες", ενώ ακούστηκαν και ύβρεις - "Η Ελλάδα θα πάψει να είναι ελκυστική για τους μετανάστες" δήλωσε ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Το Samos24.gr κατέγραψε τα πλάνα του ρατσιστικού πογκρόμ που προσπάθησε να κάνει εναντίον μεταναστών ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ενώ άνδρας της αστυνομίας προσπάθησε να αποσπάσει το κινητό τηλέφωνο του ρεπόρτερ που κατέγραφε τα πλάνα.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου βρέθηκε στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα όπου βρέθηκε ομάδα μεταναστών. Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα “samos24.gr”, ο κ. Στάντζος ακούγεται να φωνάζει “go now” (σ.σ. φύγετε τώρα) και “φύγετε όλοι από ‘δω, τώρα” ενώ ακούγονται και βρισιές από τον ίδιο και από άτομα που τον συνόδευαν.

“Ξανά κατάληψη της κεντρικής πλατείας. Τους απομάκρυνε η Αστυνομία. Πλέον θα αναλάβουμε εμείς δράση, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους” ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: “Θέλουμε λύση αυτήν τη στιγμή. Να φύγουν από το νησί! Τέλος! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τέλος!”.

Ο κ. Στάντζος εξέφρασε, παράλληλα, τη διαμαρτυρία του για τις “συνθήκες θερμοκηπίου”, όπως είπε, στις οποίες σήμερα η Σάμος υποδέχεται τους υψηλούς της επισκέπτες, δηλαδή τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, ειδικό συντονιστή για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο δήμαρχος έδειξε έναν από τους αλληλέγγυους που συνόδευαν τους πρόσφυγες, λέγοντας πως είναι αυτός που μεταφράζει τις ανακοινώσεις στα αραβικά, ενώ νωρίτερα ο ίδιος και μια συνεργάτιδά του είχαν έντονο διάλογο με μια γυναίκα που δήλωνε τουρίστρια.

Όπως αναφέρει το samos24, νωρίτερα οι μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ξένια και βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποχωρίσουν από το σημείο και να οδηγηθούν απέναντι από την πλατεία Πυθαγόρα.

Σημειώνεται πως, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός βρέθηκε στη Σάμο για να συναντηθεί με το πλήρωμα της πορτογαλικής ακτοφυλακής που συμμετέχει στη δύναμη της FRONTEX και περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο για τον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Στο ΚΥΤ του Βαθέος στη Σάμο και στους χώρους περιμετρικά από αυτό διαβιούν σήμερα κάτω από άθλιες συνθήκες 7.435 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ η δυναμικότητα της δομής δεν ξεπερνά τα 648 άτομα.

Πικραμμένος: “Η Ελλάδα θα πάψει να είναι ελκυστική για τους μετανάστες”

Τη βεβαιότητα πως η αλλαγή πολιτικής στο μεταναστευτικό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αλλάξει το τοπίο και θα μειώσει τις μεταναστευτικές ροές διατύπωσε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος βρέθηκε στο νησί για να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας.

“Πρέπει η χώρα μας να πάψει να είναι μια ελκυστική χώρα για τους μετανάστες. Η κυβέρνηση προτίθεται τους μετανάστες πλέον να τους περιφρουρεί, να μην τους αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να δημιουργήσει κλειστές υποδομές κατά τα πρότυπα της Γερμανίας, και κυρίως να αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα επιστροφής τους”, είπε, ενώ υποστήριξε πως και η αλλαγή ψυχολογίας θα παίξει το ρόλο της.

“Σε αυτά τα πράγματα λειτουργεί και ο ψυχολογικός τομέας. Δηλαδή, αν αντιληφθούν μια διαφορετική αντιμετώπιση, αυτό θα σταματήσει τις ροές. Από την άλλη μεριά, έχουμε τον πονηρό -ας τον πω έτσι- γείτονα, ο οποίος όλο σοφίζεται να δημιουργεί νέα προβλήματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα