Σαρηγιάννης: “Βιαζόμαστε να ανοίξουμε την αγορά”

Σαρηγιάννης: “Βιαζόμαστε να ανοίξουμε την αγορά”
O καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής διασποράς, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. glomex

Για την αποτυχία της κυβέρνησης στους υπολογισμούς για μείωση κρουσμάτων, αλλά και για πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας με το άνοιγμα της αγοράς, μίλησε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα και τον αριθμό των κρουσμάτων ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος του έτους μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής διασποράς, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι στις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν υποχωρήσει στα 900 κρούσματα, ενώ υποστήριξε ότι η πτώση των κρουσμάτων της covid-19 είναι αργή και το άνοιγμα της αγοράς είναι πρόωρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 8 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν διαμορφωθεί στα 1.475 κρούσματα ανά ημέρα, ενώ εκτιμά ότι στις 15 Δεκεμβρίου η χώρα θα μετρά 1.100 κρούσματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Στις 22 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν υποχωρήσει περίπου στα 900 και στο τέλος του χρόνου στα 770 κρούσματα, επεσήμανε.

Τέλος, ο καθηγητής έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης στους υπολογισμούς για τη μείωση των κρουσμάτων.

“Τα κρούσματα δε συνάδουν με τον στόχο που είχε θέσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας που ήταν τα 500 κρούσματα για να ανοίξει η αγορά. Οι προσομοιώσεις μας δείχνουν ότι αν ανοίξουν τα καταστήματα και δεν τηρηθούν τα μέτρα, 15-20 μέρες μετά θα δούμε μια αναζωπύρωση. Επομένως οποιοδήποτε άνοιγμα θα είναι πρόωρο”, τόνισε ο καθηγητής.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα