Σχολεία: 8.278 θετικά self test το βράδυ της Δευτέρας

Σχολεία: 8.278 θετικά self test το βράδυ της Δευτέρας
Μαθητές επιστρέφουν μετά της γιορτές των Χριστουγέννων στα σχολεία sooc

Περισσότεροι από 8.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά το Σαββατοκύριακο. Από αύριο δωρεάν self test στα φαρμακεία

Στα 8.278 ανέρχονται τα θετικά self test που πραγματοποιήθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να προσέλθουν σήμερα στα σχολεία.

Πρόκειται για τον πρώτο έλεγχο μετά το Σαββατοκύριακο. Την προηγούμενη εβδομάδα, την πρώτη λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων είχαν εντοπιστεί συνολικά 33.194 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές.

Σημειώνεται ότι οι Ομοσπονδίες των εκπαιδετικών διοργανώνουν αύριο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ζητώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι Ομοσπονδίες αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, ότι «δυο χρόνια πανδημίας και η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική της στη διαχείριση της στον χώρο της εκπαίδευσης», «χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών».

Προσθέτουν, ότι «καμία πρόταση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών δεν έχει υιοθετηθεί από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, η οποία προχώρησε, μάλιστα, σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να προβεί σε ενέργειες για την αραίωσή τους».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα