Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άργος- Μια νεκρή από τις πλημμύρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άργος- Μια νεκρή από τις πλημμύρες

Μια νεκρή από την κακοκαιρία στο Άργος. Σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου (Vids)

Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από υπόγειο οικίας στο Άργος, κατά τη διάρκεια άντλησης υδάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αυτή την ώρα γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων της νεκρής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι σερβικής καταγωγής.

H 55χρονη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από υπόγειο σπιτιού τη νύχτα.

Ολονύχτια μάχη έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες που έφτασαν απ’ όλη την Πελοπόννησο και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στην πόλη του ‘Αργους, προκειμένου να διασώσουν πολίτες και τις περιουσίες τους από τα ορμητικά νερά δύο ξεροπόταμων, που υπερχείλισαν και ανέβασαν τη στάθμη του νερού στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης, κυρίως στις ανατολικές συνοικίες.

Για αρκετές ώρες η πόλη ήταν αποκομμένη λόγω των πλημμυρών, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν πολλές περιοχές της επαρχίας ‘Αργους, από τα ορεινά, όπως είναι η Καρυά και τα Σπανέικα, μέχρι τα πεδινά, στη Νέα Κίο, το Κεφαλάρι, το Σκαφιδάκι, τους Μύλος και την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, τόσο το βράδυ, όσο και τώρα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

Τα φαινόμενα έχουν κοπάσει σήμερα το πρωί και συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων, ενώ σε λίγο φτάνει και ενίσχυση με μηχανικά μέσα από στρατιωτικά μηχανήματα της μονάδας Μηχανικού στο Λουτράκι, προκειμένου να ενισχύσουν τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας.

Πλημμύρες όμως είχαμε τη νύχτα τόσο στο Κιάτο, όσο και στην Κόρινθο, από την έντονη βροχόπτωση. Στο Κιάτο οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 και στη Κόρινθο έφτασαν τις 30, ενώ για αρκετές ώρες θα συνεχιστεί η άντληση των υδάτων.

Στην Κυπαρισσία έχουν υποχωρήσει τα νερά και δεν υφίσταται πρόβλημα.

Δείτε πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Δραματική έκκληση για βοήθεια έκανε ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος μιλώντας στο Μέγκα, ζήτησε να σταματήσει αυτό το παράλυτο κράτος να σηκώνει πλάτες, να κοιτάζει και σφυρίζει αδιάφορα. “Υπάρχουν άνθρωποι που κλαίνε γιατί δεν έχουν να σκεπαστούν, να μείνουν κάπου.. Το Άργος έχει χτυπηθεί βάναυσα, πρέπει να βοηθήσει το κράτος, είναι μία έκκληση αγωνίας που τη στέλνει ο δήμαρχος”, είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε “δώστε μας βοήθεια”.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Ζιόβας στο Άργος είχαμε 26 απαντήσεις υδάτων, και 15 απεγκλωβισμοί απο οχήματα. Στο Κιάτο είχαμε 30 κλήσεις και 1 απεγκλωβισμό, στην Κόρινθο 15 κλήσεις, στη Σπάρτη 10 απαντήσεις και 2 απεγκλωβισμούς και στην Κυπαρισσία 6 απαντήσεις απο σπίτια.

Στο Άργος μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα. Ο κ. Μιχελάκης, επισκέπτεται την περιοχή κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση μετά τη φονική καταιγίδα.

Φωτογραφία και βίντεο από argolikeseidhseis.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα