Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα: Νύχτα μετασεισμών, υλικές ζημιές και αγωνία για τους κατοίκους

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα: Νύχτα μετασεισμών, υλικές ζημιές και αγωνία για τους κατοίκους
Υλικές ζημιές από τον ισχυρό σεισμό στη Φλώρινα kozanimedia.gr (vasilis alempakis)

"Χορός" μετασεισμών διαδέχτηκε την ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στη Φλώρινα. Κλειστά τα σχολεία σήμερα.

Ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη της Φλώρινας έγινε ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23:43 χθες, Κυριακή, αφού το επίκεντρό του εντοπίζεται μόλις 2 χλμ από την κεντρική πλατεία, προς τη συνοικία “Σίμος Ιωαννίδης”.

Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων -κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών- ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων.

Μετά τον πρώτο σεισμό, οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους σε πλατείες και ανοικτούς χώρους, ενώ ακολούθησαν και αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους από 2,5-3,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο τις περιοχές Ακρίτας και Άνω Κλεινές.

Σεισμός στη Φλώρινα: Αισθητός και στη Βόρεια Μακεδονία

Μάλιστα, ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Βόρεια Μακεδονία, ιδιαίτερα στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Μοναστηρίου (Μπίτολα).

Αρκετοί κάτοικοι του Μοναστηρίου, πόλης 75.000 κατοίκων που βρίσκεται 33 χιλιόμετρα βόρεια της Φλώρινας, βγήκαν αναστατωμένοι στους δρόμους, σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός», ενώ ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το θέμα των υλικών ζημιών λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι σοβαρό στην πόλη της Φλώρινας».

Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης σημείωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας κι ότι μέχρι στιγμής «δεν τού έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες ή σε σταυλικές εγκαταστάσεις».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτοικοι της Φλώρινας βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στις πλατείες, ενώ κάποιοι μετακίνησαν τα οχήματά τους σε ανοικτούς χώρους ακόμη κι έξω από την πόλη, προκειμένου να περάσουν εκεί τη νύχτα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας, αμέσως μετά τον σεισμό τέθηκε σε γενική επιφυλακή.

Σεισμός στη Φλώρινα: Κλειστά τα σχολεία σήμερα

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα (Δευτέρα) οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας εξαιτίας της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία από τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ.

Τη σχετική απόφαση πήραν, για προληπτικούς λόγους, οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα