Self test: Τι αλλάζει απ’ αυτή την εβδομάδα για τους μαθητές

Self test: Τι αλλάζει απ’ αυτή την εβδομάδα για τους μαθητές
MotionTeam

Αλλαγή από τη Δευτέρα στον αριθμό των self test που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι μαθητές εβδομαδιαίως.

Η διενέργεια ενός μόνο self test εβδομαδιαίως, αντί των δύο που ίσχυε μέχρι τώρα, θα είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα (17/05) για την προσέλευση των μαθητών στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr σύμφωνα με τις οδηγίες, και οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που επιδεικνύουν στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι τη βεβαίωση (σχολική κάρτα για covid 19)  πρέπει να έχουν συμπληρωμένη οι μαθητές κατά την προσέλευσή τους κάθε Δευτέρα πρωί. Σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία εισόδου στην πλατφόρμα, μπορούν να έχουν εκτυπωμένη τη σχολική κάρτα και να την συμπληρώνουν.

Τι γίνεται αν το self-test είναι αρνητικό;

  1. Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας.
  2. Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr.
  3. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι υπόχρεοι και οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να γράφουν χειρόγραφη δήλωση που περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Τι γίνεται αν το self-test είναι θετικό;

  1. Για τους μαθητές, δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.
  2. Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων, εκδίδεται η δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.
  3. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί/προσωπικό λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version