Στη Βουλή η μήνυση της οικογένειας Φύτρου

Στη Βουλή η μήνυση της οικογένειας Φύτρου
AΠΕ-ΜΠΕ

Ζητά τη διερεύνηση ευθυνών για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, και τον πρώην αν. υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Τόσκα.

Στη Βουλή βρίσκεται πλέον η μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια του αδικοχαμένου Γρηγ. Φύτρου, ενός εκ των 98 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς του Ιουλίου στο Μάτι.

Οι βουλευτές είναι αρμόδιοι πια για να αποφανθούν αν φέρουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες οι πρώην υπουργοί Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας, Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Τόσκας, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. 

“Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα, ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο” δηλώνει ο πληρεξούσιος δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος. Στη μήνυση που κατέθεσε για λογαριασμός της οικογένειας Φύτρου, στρέφεται κτά των δύο υπουργών, όσο και κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του τέως γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη. Ευθύνες καταλογίζονται Και στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα