Συνθήματα Ρουβίκωνα στο υπουργείο Παιδείας – Η απάντηση του ΥΠΑΙΘ

Συνθήματα Ρουβίκωνα στο υπουργείο Παιδείας – Η απάντηση του ΥΠΑΙΘ
Συνθήματα αλληλεγγύης στις μαθητικές καταλήψεις έγραψαν μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα τα ξημερώματα, εξωτερικά του υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι rouvikonas.gr

Συνθήματα αλληλεγγύης στις μαθητικές καταλήψεις, από τον Ρουβίκωνα, στο υπουργείο Παιδείας. "Θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ’ επίφαση πολιτικού ακτιβισμού", σχολίασε το υπουργείο Παιδείας.

Συνθήματα αλληλεγγύης στις μαθητικές καταλήψεις έγραψαν μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα τα ξημερώματα, εξωτερικά του υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι. Δύο άτομα που φορούσαν κράνη έγραψαν με μαύρο σπρέι συνθήματα όπως «αλληλεγγύη στις μαθητικές καταλήψεις» και «κάτω τα ξερά σας από τους μαθητές» ανεβάζοντας και βίντεο από την ενέργεια στην ιστοσελίδα της ομάδας, στο διαδίκτυο.

Σε κείμενο τους, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας αναφέρουν αναλυτικά την «τραγική κατάσταση» που επικρατεί στον χώρο της Παιδείας και το «δυσοίωνο μέλλον», στρέφονται κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, χαρακτηρίζουν εχθρικές προς τους φοιτητές που πασχίζουν να τελειώσουν τις σχολές τους και ζουν στις φοιτητικές εστίες, δουλεύοντας παράλληλα, τις ρυθμίσεις για την Παιδεία, ενώ κάνουν λόγο για αχρήστευση των ταξικών φοιτητικών διεκδικήσεων μέσω της τηλεκπαίδευσης και τηλε-εξέτασης.

«Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των μαθητικών καταλήψεων – Όχι Παιδεία για λίγους και εκλεκτούς – Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς», καταλήγει το κείμενο.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Η απάντηση του ΥΠΑΙΘ

«Πρόκειται για άλλη μία θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ’ επίφαση πολιτικού ακτιβισμού που πλήττει τον δημοκρατικό διάλογο και τη δημόσια περιουσία», ήταν το σχόλιο από το υπουργείο Παιδείας για τα συνθήματα που έγραψε ομάδα του Ρουβίκωνα για τις μαθητικές καταλήψεις, στην πρόσοψη του κτιρίου, τα ξημερώματα.

«Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας», επισημαίνεται στο σχόλιο του υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα