ΤΕΕ: Να περιληφθούν στον εξωδικαστικό και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Εκδήλωση από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με τίτλο "Financial Instruments for the Greek Market", την  την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016. Η εκδήλωση είχε στόχο να ενημερώσει το ελληνικό επιχειρηματικό κοινό για τις δυνατότητες χρηματοδότησής του και εν γένει τη λειτουργία των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά του Πλάνου Γιούνκερ. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εκδήλωση από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με τίτλο "Financial Instruments for the Greek Market", την την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016. Η εκδήλωση είχε στόχο να ενημερώσει το ελληνικό επιχειρηματικό κοινό για τις δυνατότητες χρηματοδότησής του και εν γένει τη λειτουργία των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά του Πλάνου Γιούνκερ. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ενστάσεις από τον Γιώργο Στασινό, σημειώνοντας ότι το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών μηχανικών είναι ανασφάλιστοι

Τη διαφωνία του για το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών οι ελεύθεροι επαγγελματίες, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, μιλώντας απόψε στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το εν λόγω σχέδιο νόμου.

«Αυτή τη στιγμή το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών μηχανικών είναι ανασφάλιστοι. Το μήνα Μάρτιο οι αιτήσεις διαγραφής μηχανικών από το Τεχνικό Επιμελητήριο, έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές και τα έξοδα με τα οποία επιβαρύνονται. Εάν είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες, τότε καλύτερα από το να προσπαθούμε από νομοσχέδιο σε νομοσχέδιο να τους εξαφανίσουμε, να το πούμε ευθέως, αλλιώς καλό θα είναι να τους συμπεριλάβουμε σε όλες αυτές τις ρυθμίσεις», είπε ο Γιώργος Στασινός.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κάλεσε την κυβέρνηση να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο τους ελεύθερους επαγγελματίες, διαφορετικά να δεσμευτεί «σήμερα κιόλας», ότι θα φέρει ένα νέο νομοσχέδιο που θα ικανοποιεί αυτό το αίτημα.

SHARE: