Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: “Δεν πάμε με τριαντάφυλλα”, λέει ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: “Δεν πάμε με τριαντάφυλλα”, λέει ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών
Το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην πλατεία Κάνιγγος, όπου έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος Eurokinissi

"Αυτή είναι η διεθνής αστυνομική πρακτική για να χειροπεδήσεις άτομο που είναι επικίνδυνο. Κάνουν άριστα τη δουλειά τους", δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Δημοσθένη Πάκου, o οποίος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, κληθείς να σχολιάσει την πρακτική των αστυνομικών στο περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου απάντησε “αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει…”

Μετά τον κ. Πάκο, σειρά πήρε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών κ. Στράτος Μαυροειδάκος, ο οποίος μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δικαιολόγησε και ο ίδιος τις ενέργειες των αστυνομικών, τις οποίες χαρακτήρισε “νόμιμη αστυνομική βία” προσθέτοντας ότι ο αστυνομικός “δεν θα πάει με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον”.

“Αυτή είναι η διεθνής αστυνομική πρακτική για να χειροπεδήσεις άτομο που είναι επικίνδυνο. Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δεν θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον. Είμαι πολύ σίγουρος ότι δεν έδινε τα χέρια του για να του περάσουν χειροπέδες. Έχουν κάνει τη δουλειά τους πάρα πολύ καλά” δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά το βίντεο που έφερε στην δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών και στο οποίο διακρίνονται οι αστυνομικοί να ασκούν υπέρμετρη βία έναντι στον Ζακ Κωστόπουλο, ο οποίος ήταν ήδη λιπόθυμος και αιμόφυρτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα