Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Η Έκθεση για το DNA και τα κενά

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Η Έκθεση για το DNA και τα κενά

Το News 24/7 δημοσιεύει την Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης της Αστυνομίας από την ανάλυση DNA που συλλέχθηκε στο κοσμηματοπωλείο στη Γλάδστωνος, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Ζακ Κωστόπουλος. Πότε συλλέχθηκαν τα δείγματα DNA, από πού και από ποιους.

Οι χθεσινές διαρροές στον Τύπο, έκαναν λόγο για εύρεση DNA του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι και μάλιστα για δείγμα που ίσως πρόκειται για ιδρώτα στη λαβή του μαχαιριού, με αποτέλεσμα να υπονοείται πως ο 33χρονος κρατούσε το μαχαίρι.

Εχθές, το News 24/7 έφερε στο φως της δημοσιότητας αποκλειστικά το έγγραφο που αποδείκνυε πως δεν εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα στο μαχαίρι και σήμερα δημοσιεύει την έκθεση της Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης σχετικά με την εύρεση του DNA.

Από την Έκθεση προκύπτει πως βρέθηκε DNA του Κωστόπουλου σε διάφορα σημεία εντός και γύρω του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος και συγκεκριμένα, σε κηλίδα αίματος στην εσωτερική επιφάνεια της πόρτας εισόδου, εσωτερικά του πλαισίου βιτρίνας, στην εξωτερική επιφάνεια του τζαμιού βιτρίνας, στο πεζοδρόμιο και στον πυροσβεστήρα.

Εντύπωση προκαλεί  το γεγονός πως η συγκεκριμένη έκθεση κάνει σύγκριση των ευρημάτων μόνο με δείγμα DNA του Ζακ Κωστόπουλου και όχι με δείγμα κάποιου από τους υπόλοιπους που βρίσκονταν στη σκηνή, όπως ο κοσμηματοπώλης, ο μεσίτης ή ο αστυνομικός που φαίνεται στο βίντεο να πιάνει με γυμνά χέρια το μαχαίρι. Ακόμη, όπως αναφέρεται, η συλλογή και η αποστολή του υλικού που αφορά στο μαχαίρι γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, στις 25 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά την ημέρα του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα