Θεσσαλονίκη: Εκκενώσεις κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη από αλλοδαπούς

Θεσσαλονίκη: Εκκενώσεις κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη από αλλοδαπούς
Σύλληψη Eurokinissi

Ερευνήθηκαν οι χώροι τεσσάρων οικημάτων, έπειτα από σχετικές καταγγελίες των ιδιοκτητών τους, καθώς και πέντε λειτουργικά βαγόνια αμαξοστοιχιών-Εντοπίστηκαν συνολικά 38 αλλοδαποί

Ανταποκρινόμενη η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε καταγγελίες τεσσάρων ιδιοκτητών οικημάτων που βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης στην περιοχή του κέντρου, σχετικά με παράνομη εγκατάσταση και διαμονή ατόμων στο εσωτερικό τους, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη επιχειρησιακή δράση, παρουσία Δικαστικής Αρχής.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ερευνήθηκαν οι χώροι και των τεσσάρων οικημάτων που βρίσκονται επί της οδού Γιαννιτσών και εντοπίστηκαν συνολικά 18 αλλοδαποί. Συνελήφθησαν 13 απ’ αυτούς για παράνομη είσοδο και διαμονή στην Ελληνική επικράτεια και πέντε εξ’ αυτών συνελήφθησαν για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Σ. Σταθμού Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν 20 αλλοδαποί εντός πέντε λειτουργικών βαγονιών αμαξοστοιχιών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, αφού δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Οι αμαξοστοιχίες απομακρύνθηκαν άμεσα από το σημείο προκειμένου να γίνει απολύμανση. Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας και ευρυθμίας της κοινωνικής ζωής, αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που υποστηρίζεται από εντατικές πεζές και εποχούμενες περιπολίες. Με συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους , αλλά και αστυνομικές δράσεις με τη μορφή εξορμήσεων, επιλαμβάνεται σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα