Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ο 16χρονος που είχε δολοφονήσει τον φίλο του

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Το έγκλημα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2016, με το 14χρονο,τότε, παιδί να ομολογεί την δολοφονία του φίλου του

Στην αίθουσα του Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης αναβιώνει σήμερα το δράμα που βύθισε στο πένθος μία ολόκληρη κοινωνία έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν 14χρονος δολοφονήθηκε από τα χέρια του συνομήλικου συμμαθητή και κολλητού φίλου του. Το πρωί επικράτησε ένταση έξω από το δικαστήριο όταν συγγενείς του θύματος πέταξαν μπουκάλια στον κατηγορούμενο ανήλικο και επιτέθηκαν φραστικά σε βάρος του.

Το έγκλημα που έγινε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2016 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ειδικά για τα κίνητρα του ανήλικου που συνελήφθη, καθώς είχε ισχυριστεί ότι ήταν θύμα μπούλινγκ, όμως συμμαθητές του αντέτειναν ακριβώς το αντίθετο, πως εκείνος ήταν που δημιουργούσε προβλήματα. Οι δύο συμμαθητές, 14 χρόνων, επέστρεφαν από συναυλία το βράδυ του μοιραίου Σαββάτου και εκεί χάθηκαν τα ίχνη του παιδιού. Οι γονείς του τον αναζητούσαν όλη τη νύχτα, όμως ο κατηγορούμενος για το έγκλημα τους παραπλανούσε λέγοντας ότι χώρισαν οι δρόμοι τους και δεν γνώριζε πού πήγε ο φίλος του. Μάλιστα βρέθηκε και μαζί με άλλους συμμαθητές τους στο σπίτι του θύματος λίγη ώρα πριν βρεθεί το άψυχο κορμί του.

ADVERTISING

Η τραγωδία αποκαλύφτηκε το πρωί της Κυριακής όταν κατά τραγική ειρωνία το νεκρό παιδί βρήκε σε δημοτικό πάρκο, κοντά στο σπίτι του, ο πατέρας του δράστη. Στην έρευνα που ακολούθησε αποκαλύφτηκε πως το άτυχο παιδί αρχικά μαχαιρώθηκε και στη συνέχεια ο συμμαθητής του προσπάθησε να τον πνίξει με τα χέρια του. Ο 14χρονος τότε κατηγορούμενος παραδέχτηκε στη συνέχεια τις πράξεις του, αιτιολογώντας ότι παραπλάνησε τους γονείς του συμμαθητή του επειδή φοβήθηκε. Στις απολογίες του τόσο στην αστυνομία όσο και στις ανακριτικές αρχές ανέφερε πως είχε συσσωρευμένη οργή μέσα του επειδή οι συμμαθητές του, αλλά και ο φίλος του τον κορόιδευαν τόσο για την άρθρωσή του, όσο και ότι δεν είχαν οικονομική επιφάνεια ως οικογένεια και το τρακτέρ τους ήταν παλιό. "Μου είπαν πάλι για το τρακτέρ", ανέφερε.

Η ατμόσφαιρα στο δικαστήριο ανηλίκων Θεσσαλονίκης είναι φορτισμένη, καθώς στη δίκη κεκλεισμένων των θυρών επικρατεί ένταση. Ο 16χρονος κατηγορούμενος είναι ελεύθερος, καθώς δεν προβλέπεται κράτησή του πριν τη δίκη, ενώ η οικογένεια έχει απομακρυνθεί από εκείνη την ώρα από το χωριό, ύστερα και από σχετική διάταξη του ανακριτή. Ήδη έχουν καταθέσει συμμαθητές των δύο παιδιών περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε μεταξύ τους την περίοδο εκείνη.

SHARE:

24Media Network