Τρία μεγάλα μέτωπα στα όρια Κορινθίας – Αττικής

Τρία μεγάλα μέτωπα στα όρια Κορινθίας – Αττικής
Wildfire in Stamata region, in Northern Athens, on July 21, 2015 / , 21 , 2015 SOOC

Συνεχώς ενισχύσεις ζητούνται και στέλνονται στα μέτωπα γύρω από τα Μέγαρα από Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησο ακόμα και Θεσσαλονίκη. Εκφράζονται φόβοι για εμπρησμούς

Σε συναγερμό βρίσκεται ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αττικής και την Κορινθία και όχι μόνο ύστερα και από τρίτο μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας.

Το νέο μέτωπο της πυρκαγιάς και το πλέον επικίνδυνο γιατί είναι κοντά σε σπίτια, ξέσπασε μισή ώρα μετά τις τρεις το μεσημέρι στο Παλαιοχώρι, στα Παλαιοκούνδουρα Μάντρας Αττικής, λίγο μετά τον οικισμό του Τιτάνα στον Κιθαιρώνα, όπου καίγεται πυκνή πευκόφυτη έκταση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 55 άντρες της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα και και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 3 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Μόλις ένα τέταρτο πριν από αυτή την φωτιά ξέσπασε το μέτωπο της πυρκαγιάς στην περιοχή Καντήλι της Νέας Περάμου, ενώ από την Δευτέρα μαίνεται η πυρκαγιά στις Άκρες Μεγάρων, η οποία οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια ενός 52χρονου αγρότη που συνελήφθη, γιατί “κάπνιζε” τα μελίσσια του.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούν πως είναι εξαιρετικά ύποπτες οι συνθήκες που ξέσπασαν και τα δύο νέα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή και εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να οφείλονται σε εμπρησμούς, κάτι που διερευνούν τα αρμόδια κλιμάκια αντρών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Συνολικά και στα τρία μέτωπα επιχειρούν 219 άντρες της Πυροσβεστικής με 57 οχήματα και 11 εναέρια μέσα, ελικόπτερα και αεροσκάφη, η μεγαλύτερη δυνατή δύναμη δηλαδή από Αττική και Κορινθία και ζητούνται συνεχώς ενισχύσεις από Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία ακόμα και Θεσσαλονίκη, όπου βρέχει τώρα και ήδη σηκώθηκε από εκεί στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 που μεταφέρει ενισχύσεις στην Αττική.

Είναι οι πρώτες και πλέον επικίνδυνες πυρκαγιές που ξεσπούν για την φετινή περίοδο και το στοίχημα είναι η Πυροσβεστική να προλάβει να περιορίσει την καταστροφή πριν πέσει το σκοτάδι.

(Φωτό: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα