Τροπολογία Υπουργείου Δικαιοσύνης: Κακούργημα η παρασκευή και χρήση μολότοφ

Τροπολογία Υπουργείου Δικαιοσύνης: Κακούργημα η παρασκευή και χρήση μολότοφ
Χρήση μολότοφ INTIME

Το αδίκημα της παρασκευής και κατοχής μολότοφ μετατρέπεται σε κακούργημα, σύμφωνα με τη νέα τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε κακούργημα μετατρέπεται η κατασκευή, προμήθεια ή κατοχή εκρηκτικών ή εμπρηστικών υλών όπως οι μολότοφ, σύμφωνα με τη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση η κατοχή και χρήση εμπρηστικών υλών, όπως οι μολότοφ σε συναθροίσεις, πορείες κλπ τιμωρείται με κάθειρξη εως 10 έτη. Η ρύθμιση που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης μεταβάλει το άρθρο 272 του Ποινικού Κώδικα.

Η προωθούμενη διάταξη:

Άρθρο 272

Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών

  1. Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ή εμπρηστικές ύλες, βόμβες ή μηχανισμούς, από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.
  2. Η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με κάθειρξη ως δέκα έτη αν ο υπαίτιος την τελεί ενώ συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους ή αφορά στην κατοχή μεγάλης ποσότητας των ανωτέρω υλικών ή αντικειμένων
  3. Ο δράστης δεν τιμωρείται αν πριν εξεταστεί από τις αρχές παρέδωσε με τη θέλησή του σ αυτές τα πιο πάνω υλικά ή αντικείμενα ή κατέστησε γι αυτές δυνατό να τα αποκτήσουν στην κατοχή τους ή απέτρεψε με άλλο τρόπο τον κίνδυνο να γίνει χρήση αυτών»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα