Βοήθησε τον 27χρονο Saed να φέρει γεύσεις από την Παλαιστίνη στη Σάμο

Βοήθησε τον 27χρονο Saed να φέρει γεύσεις από την Παλαιστίνη στη Σάμο

Ο Saed θέλει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να φέρει ξεχωριστές γεύσεις από την Παλαιστίνη, στη Σάμο. Δες πώς μπορείς να τον βοηθήσεις.

Ο 27χρονος Saed Naif Alharthe που μεγάλωσε στη Δυτική Όχθη και που πλέον τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σάμο έχει ένα όνειρο: να φτιάξει το δικό του εστιατόριο με γεύσεις από την Παλαιστίνη, που θα αποτελεί “στέγη” για χαλάρωση, αλλά και χώρο εργασίας για όσους πρόσφυγες το έχουν ανάγκη.

Ο νεαρός Παλαιστίνιος, που έχει μοιραστεί στο παρελθόν την ιστορία του στο NEWS 24/7 , έχει βάλει σκοπό, με πείσμα και υπομονή, να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του και να υποστηρίξει όσους πρόσφυγες το χρειάζονται.

Το εστιατόριο που έχει στόχο να ανακαινίσει, υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό του περασμένου Οκτωβρίου και μέχρι στιγμής παραμένει κλειστό, καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να φτιαχτούν και είναι προς το παρόν μη λειτουργικό.

“Το συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν πάντα εκεί για να υποστηρίξει τον προσφυγικό πληθυσμό εδώ στο Βαθύ της Σάμου και το έτρεχαν πάντα πρόσφυγες, όπως είμαι και εγώ. Αποτελούσε πάντα ένα μέρος όπου άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο ήταν ευπρόσδεκτοι, μια διαφυγή για εκείνους που ήθελαν να βγουν εκτός καμπ, ήταν ένα μέρος όπου οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονταν ανθρώπινα, που θα έβρισκαν νόστιμο φαγητό, γεύσεις από Αραβία και σε προσιτές τιμές. Σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχουμε ένα φιλόξενο μέρος, δεδομένης της επικείμενης μεταφοράς όλων των αιτούντων άσυλο σε ένα νέο κλειστό καμπ”, αναφέρει ο Saed.

Και συνεχίζει: “Όταν καταφέρω να το ανοίξω, θα προσλάβω ειδικευμένους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη από δουλειά, δεδομένης της έλλειψης ευκαιριών απασχόλησης και ένταξης στο νησί. Στο Παλαιστινιακό Εστιατόριο κανείς δεν θα μείνει εκτός”.

Για να γίνει το όνειρο του Saied πραγματικότητα χρειάζεται πολλή δουλειά. Απαιτούνται αρκετά χρήματα για να φτιαχτεί όλος ο κατεστραμμένος εξοπλισμός, για να μπει ρεύμα, για τη διακόσμηση, τα νέα έπιπλα.

Πατήστε εδώ για να βρείτε το το διαδικτυακό έρανο του Saed μέσω του GoFundMe όπου μπορείτε να συμβάλετε στη δημιουργία του εστιατορίου προσφέροντας χρήματα.

Explore
GoGetFunding & their
blog

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα