Ξέσπασαν οι φοιτήτριες που κατήγγειλαν γιατρό για σεξουαλική παρενόχληση

Πρωτοβουλία φεμινιστικών ομάδων σε συγκέντρωση αλληλεγγύης
Πρωτοβουλία φεμινιστικών ομάδων σε συγκέντρωση αλληλεγγύης EUROKINISSI

Στο εδώλιο ο καθηγητής μαιευτικής που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες μέσα στο ιατρείο του.

Στις 16 Σεπτεμβρίου επρόκειτο να δικαστεί ο καθηγητής γυναικολογίας του τμήματος Μαιευτικής της Θεσσαλονίκης, ο οποίος μετά από πολλαπλές καταγγελίες φοιτητριών του τμήματος για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται για κατά συρροή ασέλγεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, η δίκη του καθηγητή Μαιευτικής αναβάλλεται για τις 8 Δεκεμβρίου, εξαιτίας απουσίας του κατηγορούμενου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες στον καθηγητή απαγγέλθηκαν πριν από 5 χρόνια και η υπόθεση εκδικάζεται τώρα.

Έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, τόσο οι καταγγέλουσες φοιτήτριες όσο και φεμινιστικές οργανώσεις έδωσαν το "παρών".

Δύο από τις οκτώ φοιτήτριες που υπέστησαν την παρενόχληση μοιράζονται την εμπειρία τους στην κάμερα. Και οι δύο δήλωσαν συγκινημένες για το κύμα συμπαράστασης σήμερα έξω από τα δικαστήρια.  "Είμαστε με φάρμακα για να αντέξουμε, πολλές συνεχίζουμε τις σπουδές μας σε αυτό τον κλάδο", είπε η μια κοπέλα.

"Ο συγκεκριμένος είχε μεγάλη απήχηση στα μαθήματά του και ήταν ευγενικός. Καθώς δίδασκε μας ενημέρωνε για δωρεάν έλεγχο που παρείχε στο ιατρείο του, μόνο για φοιτήτριές του. Έτσι πολλές κοπέλες με οικονομικά προβλήματα αποφάσισαν να τον επισκεφθούν για να εξεταστούν. Είμαστε 8 φοιτήτριες συνολικά που έχουμε παρενοχληθεί και ακόμη 2 γυναίκες που ήταν ασθενής και δεχθήκαμε παρενόχληση μέσα στο ιατρείο. Πολλές κοπέλες που δεν έχουν πάρει πτυχίο δεν έχουν μιλήσει", πρόσθεσαν οι δύο κοπέλες που μίλησαν στην κάμερα.

Η υπόθεση ξεκίνησε από σύλλογο φοιτητών που κατέθεσαν κατηγορίες και εν συνεχεία ακολούθησαν καταθέσεις φοιτητριών. Από τις 4 κατηγορίες προχώρησε εκείνη για ασέλγεια για τον εν λόγω καθηγητή. Οι δύο κοπέλες έκαναν προσφυγή κατά της πρώτης απόφασης για να πάει στο Εφετείο και να "ανοίξει" ξανά, με τον καθηγητή να συνεχίζει να διδάσκει.

Ο ίδιος ο καθηγητής απορρίπτει τις κατηγορίες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Δικαιοσύνη
SHARE: