Σε ύφεση η φωτιά στην Ζάκυνθο - Καλύτερη εικόνα στην Θεσπρωτία

Από τη φωτιά στη Ζάκυνθο.
Από τη φωτιά στη Ζάκυνθο. EUROKINISSI

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές - Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στις Μαριές Ζακύνθου, όπου μάλιστα εκδηλώθηκαν δύο διαφορετικές εστίες σε απόσταση ενός χιλιομέτρου μεταξύ τους, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 24 οχήματα. Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα πλέον, παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο με πουρνάρια στο Τσαγγάρι Σουλίου Θεσπρωτίας, δίχως να υπάρχει κίνδυνος επί του παρόντος για κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 4 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Συνολικά επιχείρησαν 575 πυροσβέστες με 172 οχήματα, 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική, Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε εξέλιξη φωτιά στις Μαριές Ζακύνθου

Σε ύφεση όλες οι φωτιές σε Άρτα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λουτράκι

SHARE:

24Media Network