Αφγανιστάν: Νέα ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Νέα ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ
Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ (φωτογραφία αρχείου) AP

Μια έκρηξη ακούστηκε στην Καμπούλ το μεσημέρι της Κυριακής σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου. Πληροφορίες αναφέρουν πως ένα παιδί έχασε τη ζωή του.

Μια έκρηξη ακούστηκε σήμερα το μεσημέρι στην Καμπούλ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τρεις ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας όπου οι δυτικές χώρες ολοκληρώνουν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης πολιτών.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο επικεφαλής της αφγανικής αστυνομίας δήλωσε πως ένα παιδί έχασε την ζωή του από την έκρηξη που σημειώθηκε σε μια γειτονιά βορειοδυτικά του αεροδρομίου της πρωτεύουσας.

Όπως μετέδωσε το BBC πριν από λίγο, ένας αξιωματούχος του αφγανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι πράγματι σημειώθηκε μια έκρηξη που προκλήθηκε από επίθεση με ρουκέτα η οποία έπληξε μια κατοικία κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Η ίδια πηγή επισήμανε ότι δεν επλήγη το αεροδρόμιο.

Έπειτα από την επίθεση της περασμένης Πέμπτης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το αφγανικό παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους, το ΙSIS-K, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ότι είναι “πολύ πιθανή” μια νέα τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν στρατιωτικό πλήγμα στην Καμπούλ, όπως δήλωσαν στο Ρόιτερς δύο αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι ίδιοι, διατηρώντας την ανωνυμία τους, είπαν ότι το πλήγμα είχε ως στόχο ύποπτα μέλη του ISIS-K, του αφγανικού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι επικαλούνται τις πρώτες πληροφορίες και ότι αυτές πιθανόν να αλλάξουν.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού επιβεβαίωσε στο Reuters ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίθεση με drone σε ένα όχημα στην Καμπούλ. Το όχημα μετέφερε πολλούς βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Ο αξιωματούχος είπε ότι η δυνατή δεύτερη έκρηξη έδειξε την ποσότητα εκρηκτικού υλικού που περιείχε το όχημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα