Αφγανός πρόσφυγας σκοτώθηκε από πυρά συνοριακού φύλακα στη Βουλγαρία

Αφγανός πρόσφυγας σκοτώθηκε από πυρά συνοριακού φύλακα στη Βουλγαρία

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι ένας Αφγανός πρόσφυγας έπεσε νεκρός μετά από τραυματισμό από "εξοστρακισμό σφαίρας" στα σύνορα της χώρας

Ένας άνδρας που ταξίδευε με μια μεγάλη ομάδα προσφύγων από το Αφγανιστάν πυροβολήθηκε από συνοριακούς φρουρούς κοντά στην πόλη Σρέδετς στη νοτιοανατολική Βουλγαρία αργά χθες και υπέκυψε στα τραύματά του καθ΄οδόν προς το νοσοκομείο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

"Η περίπολος των συνοριακών φρουρών μας και της αστυνομίας στην περιοχή συνάντησε τυχαία 50 ανθρώπους που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα", δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία BNR ο Γκεόργκι Κοστόφ, επικεφαλής γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Κοστόφ δήλωσε πως οι οιονεί πρόσφυγες ήταν ηλικίας από 20 έως 30 ετών, ήταν "πιθανόν" Αφγανοί, κρατούνται όλοι και η κατάστασή τους είναι καλή.

"Προέβαλαν αντίσταση κατά τη σύλληψη. Ένας από τους αξιωματικούς εξαπέλυσε προειδοποιητικά πυρά και, όπως λέει, ένας από τους μετανάστες τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας και αργότερα πέθανε", είπε.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network