Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν: Δείτε πως είναι σήμερα

Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν: Δείτε πως είναι σήμερα

Εντυπωσιακά Time Lapse και φωτογραφίες λίγο πριν από την αποπεράτωση του ναού του Αγίου Νικολάου. Το Σημείο Μηδέν 16 χρόνια μετά από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Την τελική του μορφή παίρνει ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν στο Σημείο Μηδέν ο οποίος χτίστηκε στην θέση που βρισκόταν το ομώνυμο παρεκκλήσι που καταστράφηκε ολοσχερώς μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Από τις αρχές Αυγούστου έχει τοποθετηθεί  ο σταυρός στην κορυφή του τρούλου ενώ στο εσωτερικό του η εικόνα του Παντοκράτορα Ιησού που ως γνωστόν δεσπόζει σε όλους τρούλους των βυζαντινών ναών.

Ο ναός ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018 αντλεί στοιχεία της βυζαντικής ναοδομίας από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης και το καθολική της Μονής της Χώρας μέσα πάντα από την αρχιτεκτονική ματιά του Σαντιάγκο Καλατράβα.

.

Το κόστος για την κατασκευή του ναού του Αγίου Νικολάου εκτιμάται στα 50 εκατ. δολάρια τα οποία συγκεντρώθηκαν στο σύνολο τους από δωρεές. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν αυτές του ελληνικού κράτους, μελών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από όλο τον κόσμο, της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής της Βοστώνης αλλά και του Μπάρι στην Ιταλία, του οποίου πολιούχος είναι ο Άγιος Νικόλαος.

Ο Άγιος Νικόλαος μετά την ολοκλήρωση του θα λειτουργεί ως ορθόδοξη εκκλησία όμως θα έχει τις πόρτες του ανοιχτές στους πιστούς όλων των δογμάτων και των θρησκειών που θέλουν να προσευχηθούν.

Time Lapse από τις εργασίες αποπεράτωσης του ναού

Δείτε Livesteaming από τις εργασίες ανέγερσης του ναού του Αγίου Νικολάου

– Φωτογραφίες: AP Photo/Mark Lennihan

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα