Αίγυπτος: Στη φυλακή χορεύτρια με την κατηγορία οτι προωθεί την “ακολασία”

Αίγυπτος: Στη φυλακή χορεύτρια με την κατηγορία οτι προωθεί την “ακολασία”
Η Sama El-Masry σε εκδήλωση του 2016. AP

Φυλάκιση τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο επέβαλε το Αιγυπτιακό Δικαστήριο σε χορεύτρια για βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε φυλάκιση τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο 15.000 λιρών καταδικάστηκε μια διάσημη χορευτρια της Αιγύπτου. Ο λόγος; Η ανάρτηση στα social media βίντεο και φωτογραφιών της, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να την καταδικάσει για προώθηση της “ακολασίας” και της “ανηθικότητας”.

Η χορεύτρια κοιλιάς Sama El-Masry, κατα το δικαστήριο, παραβίασε τις οικογενειακές αρχές και αξίες με τις αναρτήσεις της. Η ίδια που έχει πάνω απο τρία εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας οτι οι φωτογραφίες και τα βίντεο εκλάπησαν απο το τηλέφωνό της και κοινοποιήθηκαν χωρίς την συγκατάθεσή της.

Η 42χρονη χορεύτρια συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο έρευνας για βίντεο και φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης απο γυναίκες που κατά την αιγυπτιακή δικαιοσύνη προωθούν την ακολασία και την πορνεία.

Από τότε που ο Πρόεδρος Αλ Σίσι ανέλαβε την εξουσία το 2014, εκατοντάδες δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, δικηγόροι και διανοούμενοι συνελήφθησαν στο όνομα της κρατικής ασφάλειας.

Τελευταίος στόχος των αιγυπτιακών αρχών, τα “αστέρια” του TikTok και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τον περασμένο Μάιο, μια 17χρονη δημοσίευσε βίντεο στο οποίο φαινόταν η ίδια να κλαίει λέγοντας οτι είχε βιαστεί απο ομάδα νεαρών αγοριών. Οι αρχές τη συνέλαβαν με την κατηγορία της “προώθησης της ακολασίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα