Αμερικανικές πηγές: Το 75% των συμβατικών δυνάμεων του ρωσικού στρατού γύρω από την Ουκρανία

Αμερικανικές πηγές: Το 75% των συμβατικών δυνάμεων του ρωσικού στρατού γύρω από την Ουκρανία
Στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας AP

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη δύναμη πυρός του ρωσικού στρατού γύρω από την Ουκρανία.

Όπως είναι λογικό, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν βλέμμα και νου στραμμένο στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες και επιχειρούν να υπολογίσουν τον αριθμό των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκονται σε απόσταση βολής.

Σύμφωνα με το νέο υπολογισμό τους (ο οποίος, πάντως, δεν μπορεί να διασταυρωθεί στο πεδίο) η Ρωσία έχει φτάσει να συγκεντρώσει το 75% των συμβατικών της δυνάμεων σε διάφορα σημεία γύρω από την Ουκρανία, γεγονός που για τους Αμερικανούς πιστοποιεί τη ρωσική πρόθεση για εισβολή.

Ειδικότερα, πάντα σύμφωνα με τους αμερικανικούς υπολογισμούς, σχεδόν 120 ταξιαρχίες βρίσκονται στα επίμαχα εδάφη κατά μήκος της συνοριακής γραμμής, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 50% του συνολικής δύναμης του ρωσικού στρατού (συμβατικών και μη συμβατικών δυνάμεων).

Οι Ρώσοι έχουν επίσης συγκεντρώσει 36 τάγματα αεράμυνας ενώ σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας εντός της εμβέλειας της Ουκρανίας βρίσκονται συνολικά 500 μαχητικά αεροπλάνα καθώς και άλλα 50 βομβαρδιστικά.

Η ρωσική δύναμη πυρός είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη ουκρανική και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν υπολογίσει κανείς και τις δυνάμεις των ρωσόφωνων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα