Αμερικανοί πράκτορες, μέθυσαν και έπεσαν στα στηθαία προστασίας του Λευκού Οίκου

Αμερικανοί πράκτορες, μέθυσαν και έπεσαν στα στηθαία προστασίας του Λευκού Οίκου

Μια άτυχη στιγμή, που έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τον Λευκό Οίκο, είχαν δυο πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ που μετά από κατανάλωση αλκοόλ οδήγησαν το αυτοκίνητό τους στα στηθαία προστασίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Μυστική Υπηρεσία, υπεύθυνη για την προστασία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ανοίξει τη διαδικασία εσωτερικής έρευνας εναντίον δυο μελών της, για τα οποία υπάρχουν μαρτυρίες ότι μετά από ένα "μεθυσμένο βράδυ" χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους τα στηθαία ασφαλείας που είναι εγκαταστημένα μπροστά από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Όπως αναφέρεται, το περιστατικό συνέβη στις 4 Μαρτίου όταν αξιωματικοί που ήταν παρόντες στο αμερικανικό προεδρικό μέγαρο προσπάθησαν να σταματήσουν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι οδηγούσαν ένα αυτοκίνητο και να τους κάνουν αλκοτέστ ώστε να μετρηθεί το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα τους.

Ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας, Μπράιαν Λίρι, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Washington Post ότι έχει ήδη ανοίξει η έρευνα, δηλώνοντας ότι αυτή έχει ανατεθεί στον Γενικό Επιθεωρητή του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS). Δεν παρείχε καμία άλλη ένδειξη σχετικά με τη φύση των κατηγοριών εναντίον των δυο πρακτόρων ο ένας εκ των οποίων είναι υπεύθυνος για την προστασία της ομάδας του προέδρου Ομπάμα.

Μια σειρά από γεγονότα μαστίζουν την ελίτ των μυστικών πρακτόρων που αποτελείται από περίπου 6.500 άνδρες και γυναίκες των οποίων τα καθήκοντα περιλαμβάνουν τη μόνιμη προστασία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και περίπου τριάντα προσωπικοτήτων.

Η εικόνα της Μυστικής Υπηρεσίας έχει αμαυρωθεί τα τελευταία χρόνια από τα σκάνδαλα που σχετίζονται με την πορνεία και το αλκοόλ, ενώ η επιχειρησιακή της αξιοπιστία καταβαραθρώθηκε το περασμένο φθινόπωρο, όταν ένας πολίτης με ένα μαχαίρι κατάφερε να περάσει το φράχτη του Λευκού Οίκου, να τρέξει δεκάδες μέτρα έως ότου μπει σε ένα δωμάτιο υποδοχής όπου εκεί συνελήφθη.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network