Ανταρσία στη Ρωσία: Μαζική φυγή από τη Μόσχα – Η Λετονία κλείνει τα σύνορα, σε επιφυλακή και η Εσθονία

Ανταρσία στη Ρωσία: Μαζική φυγή από τη Μόσχα – Η Λετονία κλείνει τα σύνορα, σε επιφυλακή και η Εσθονία
Αστυνομικά και στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους της Ρωσίας AP

Αναταραχή και στις γειτονικές χώρες έχει προκαλέσει η ανταρσία της Wagner στη Ρωσία. Η Λετονία έκλεισε τα σύνορά της στους Ρώσους, ενώ η Εσθονία βρίσκεται σε επιφυλακή. Φεύγουν άρον άρον από τη Μόσχα.

Κλιμακώνεται συνεχώς η ένταση στη Ρωσία, μετά την κίνηση της Wagner να προχωρήσει σε ανταρσία, με τις γειτονικές χώρες να εκφράζουν ανοιχτά την ανησυχία τους.

Η Λετονία είναι η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε ότι ενισχύει την ασφάλεια στα σύνορά της, απέναντι στη στάση που είναι σε εξέλιξη στη Ρωσία, και ότι δεν θα επιτρέπει πλέον να εισέρχονται οι Ρώσοι στο έδαφός της.

“Η Λετονία παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης στη Ρωσία. Η ασφάλεια στα σύνορα ενισχύθηκε”, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Λετονίας, Έντγκαρς Ρινκέβιτς, διευκρινίζοντας ότι έχει ανασταλεί η χορήγηση των θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους που προέρχονται από τη Ρωσία.

“Η Λετονία δεν θα χορηγήσει ανθρωπιστικές βίζες ή άλλες”, πρόσθεσε ο Ρινκέβιτς που είναι και υπουργός Εξωτερικών.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Εσθονία, η οποία επίσης έχει επίσης δηλώσει ότι ενισχύει την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων της.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η πρωθυπουργός της χώρας, Κάγια Κάλλας, δήλωσε ότι βρίσκεται σε “στενή επαφή” με τους ομολόγους της από τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Φινλανδία.

Εξαντλούνται τα εισιτήρια για πτήσεις από Μόσχα

Την ίδια ώρα, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες οι τιμές των εισιτηρίων για μέρη όπου οι Ρώσοι μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα, έφτασαν στα ύψη.

Όπως γράφει ο Guardian, τα εισιτήρια για τις πτήσεις από τη Μόσχα φέρεται να έχουν εξαντληθεί, καθώς πλησιάζει η ομάδα των μισθοφόρων στην πόλη.

Παράλληλα, το Der Spiegel ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πλέον εισιτήρια για απευθείας συνδέσεις από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα, την Αστάνα και την Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα