Απίστευτο: 'Δασκάλα' επιχείρησε να πουλήσει 13χρονη μαθήτρια

Απίστευτο: 'Δασκάλα' επιχείρησε να πουλήσει 13χρονη μαθήτρια

Η 52χρονη θα έπαιρνε 10.000 δολάρια ενώ ο αγοραστής είχε αφήσει υπόνοιες για αφαίρεση οργάνων. Τι δήλωσε η κατηγορούμενη

Ενώπιον των δικαστικών αρχών βρέθηκε την Τετάρτη μια δασκάλα στην Ουκρανία, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπου, καθώς προσπάθησε να πουλήσει μια 13χρονη μαθήτρια για περίπου 10.000 δολάρια.

Η 52χρονη Γκαλίνα Κοβαλένκο, δασκάλα ξένων γλωσσών σε κρατικό οικοτροφείο, αντιμετωπίζει ποινή 15ετούς φυλάκισης αν κριθεί ένοχη. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για "στημένη" υπόθεση.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Αρσέν Αβάκοφ στο facebook, η δασκάλα συνελήφθη την Δευτέρα καθώς "πιάστηκε επ' αυτοφώρω να παίρνει το κορίτσι από το σχολείο και να το οδηγεί στους αγοραστές, λαμβάνοντας χρήματα".

Οι δικαστικές αρχές του Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, την έκριναν προφυλακιστέα μέχρι τη δίκη, που θα γίνει σε δύο μήνες.

Η δασκάλα "σχεδίαζε την πώληση του κοριτσιού για περίπου έναν χρόνο" δήλωσε ο Αβάκοφ, τονίζοντας σε άλλη ανάρτησή του ότι "ο αγοραστής ζήτησε πληροφορίες για την υγεία του παιδιού, αφήνοντας υπόνοιες για αφαίρεση οργάνων, και αυτή συμφώνησε να του δώσει φωτογραφίες του κοριτσιού και το ιατρικό ιστορικό του για επιπλέον 28 δολάρια".

Πριν εμφανιστεί την Τετάρτη στις δικαστικές αρχές, η δασκάλα δήλωσε αθώα στους δημοσιογράφους. "Δεν παραδέχομαι ενοχή. Κάποιος προσπαθεί να με παγιδεύσει", είπε.

Πηγή: France24

SHARE: