Από κοινού συμφωνία Ρωσίας, ΕΕ και Ουκρανίας για την αναβολή της εφαρμογής της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Κίεβο

Από κοινού συμφωνία Ρωσίας, ΕΕ και Ουκρανίας για την αναβολή της εφαρμογής της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Κίεβο

Ελπίζουν σε λύση μέχρι την πρώτη Γενάρη του 2016

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν την Παρασκευή να αναβληθεί η εφαρμογή της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ Βρυξελλών και Κιέβου μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Εμπορίου Κάρελ Ντε Χουχτ.

Η συμφωνία αυτή, που επρόκειτο να επικυρωθεί από το ουκρανικό Κοινοβούλιο την Τρίτη, δεν θα εφαρμοστεί πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2015, ανακοίνωσε η Επιτροπή μετά τις συνομιλίες που είχε με την Ουκρανία και τη Ρωσία, η οποία αντιτίθεται σθεναρά σε αυτό το σχέδιο.

Σύμφωνα με τον Ντε Χουχτ, μέχρι τότε η Ουκρανία θα συνεχίσει να απολαμβάνει προνομιακή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η απόφαση αυτή "μας αφήνει 15 μήνες για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες (...). Συμφωνήσαμε να παρατείνουμε τα προσωρινά εμπορικά μέτρα" που αφορούν τη μείωση ή και πλήρη κατάργηση των τελωνειακών δασμών για ορισμένα ουκρανικά προϊόντα, διευκρίνισε ο Επίτροπος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Επαφίεται στις τρεις ενδιαφερόμενες πλευρές να δουν τι θα κάνουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2016. Ελπίζω μέχρι τότε να έχουμε καταλήξει σε μια λύση", πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουκρανία
SHARE:

24Media Network