Αποστολή στην Πολωνία: Ουκρανοί πρόσφυγες μοιράζονται σε σπίτια πολιτών και καταλύματα

Αποστολή στην Πολωνία: Ουκρανοί πρόσφυγες μοιράζονται σε σπίτια πολιτών και καταλύματα
Με τις βαλίτσες και τα παιδιά στα χέρια οι Ουκρανοί συρρέουν στην Κρακοβια προσπαθώντας να σωθούν NEWS 24/7

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΝΟΣ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ | Το NEWS 24/7 βρέθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κρακοβίας, όπου συρρέουν χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες για να γλιτώσουν από τον πόλεμο. Οι πολίτες μοιράζονται σε σπίτια και σε προσωρινά καταλύματα μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες συρρέουν τα τελευταία 24ωρα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κρακοβίας στην Πολωνία, προκειμένου να γλιτώσουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη χώρα τους και την φρίκη του πολέμου.

Αρκετοί από τους χώρους του σιδηροδρομικού σταθμού έχουν μετατραπεί σε περίπτερα, καθώς και η ουκρανική κυβέρνηση και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν δημιουργήσει χώρους πληροφοριών, όπου μοιράζονται στους πολίτες από κάρτες sim μέχρι διευθύνσεις σπιτιών που έχουν δεχτεί να τους φιλοξενήσουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της πολωνικής κυβέρνησης, τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει σπίτια που είναι άδεια, φοιτητικά διαμερίσματα τα οποία δεν κατοικούνται αυτή την περίοδο, αλλά και σπίτια πολιτών που έχουν δηλώσει τη διάθεσή τους να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Έτσι, αυτή τη στιγμή, οι Ουκρανοί πολίτες μοιράζονται στα σπίτια αυτά και σε προσωρινά καταλύματα έως ότου να βρεθεί μια λύση, ενώ ακόμη και μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό έχουν τοποθετηθεί ράντζα για όσους δεν έχουν βρει ακόμη κάποια στέγη για να μείνουν.

Ουκρανοί πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κρακοβίας, περιγράφουν στο NEWS 24/7 την δύσκολη διαδρομή τους μέχρι να φτάσουν σε ένα ασφαλές μέρος, την αγωνία τους για το πότε θα καταφέρουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και για τους συγγενείς που άφησαν πίσω, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην βομβαρδισμένη Ουκρανία.

Αποστολή στην Πολωνία: Δείτε το βίντεο του NEWS 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα