Απτόητος ο Τραμπ: Προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν

Απτόητος ο Τραμπ: Προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν κατέθεσε η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για σαφείς ενδείξεις παρανομίας στην εκλογική διαδικασία.

Η εκστρατεία επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό ότι υπέβαλε αναφορά με την οποία αμφισβητεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στο Ουινσκόνσιν, στην τελευταία από μια σειρά ανεπιτυχών, μέχρι στιγμής, προσφυγών, για να ανατρέψει το αποτέλεσμα.

Η προσφυγή κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν.

Στην ανακοίνωση της προεκλογικής εκστρατείας αναφέρεται ότι περιλαμβάνει “τέσσερις υποθέσεις με σαφείς ενδείξεις παρανομίας”, όπως την παράνομη αλλαγή φακέλων σε ψηφοδέλτια που είχαν σταλεί με το ταχυδρομείο ή την καταμέτρηση ψήφων που δεν συνοδεύονταν από την απαιτούμενη αίτηση.

Το επιτελείο του Τραμπ υποστηρίζει ότι 221.323 επιστολικές ψήφοι καταμετρήθηκαν λανθασμένα. Ο Μπάιντεν κέρδισε το Ουισκόνσιν με διαφορά περίπου 20.000 ψήφων.

Ένας εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ουισκόνσινν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι έχει παραληφθεί η προσφυγή, δεν διευκρίνισε όμως αν οι δικαστές δέχτηκαν να εξετάσουν την υπόθεση.

Να σημειωθεί πως το Ουσκόνσιν επικύρωσε τη Δευτέρα τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα