Αυστηρό μήνυμα Σαπέν: Πρώτα υλοποίηση της συμφωνίας, μετά το χρέος

Αυστηρό μήνυμα Σαπέν: Πρώτα υλοποίηση της συμφωνίας, μετά το χρέος

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε σήμερα πως η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τα προσυμφωνηθέντα του Ιουλίου όσο το δυνατόν ταχύτερα. "Θα πάρουμε τη θερμοκρασία της νέας κυβέρνησης" τόνισε αναφερόμενος το Eurogroup

Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις έναντι των πιστωτών της όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε αυτοί να προχωρήσουν στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους της, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Σαπέν και οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν σήμερα στο Λουξεμβούργο για πρώτη φορά από τις εκλογές στην Ελλάδα.

«Θα πάρουμε τη θερμοκρασία της νέας κυβέρνησης», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε πριν τη σύνοδο, προσθέτοντας: «Θέλουμε να δούμε την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Ιουλίου και μέσα στο σωστό χρονικό πλαίσιο».

Όσο ταχύτερα εφαρμοσθεί η συμφωνία, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουν οι πιστωτές να εξετάσουν το βάρος του χρέους, δήλωσε ο Σαπέν, προσθέτοντας ότι το βήμα αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, πριν μπορέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προσφέρει περαιτέρω χρηματοδότηση στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
SHARE: