Αυστραλία: Πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν γιατί “πίνουν πολύ νερό”

Αυστραλία: Πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν γιατί “πίνουν πολύ νερό”
Καμήλα pixabay.com

Όπως μεταδίδουν τα Αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης, χιλιάδες καμήλες πρόκειται να θανατωθούν, καθώς διαιωνίζουν το πρόβλημα της ξηρασίας.

Η Αυστραλία περνάει το πιο δύσκολο καλοκαίρι στην ιστορία της. Οι ανάγκες είναι έκτακτες και τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται. Θύματα των δυσκολιών που βιώνει η φλεγόμενη χώρα θα αποτελέσουν και οι καμήλες.

Πάνω από 10.000 καμήλες πρόκειται να θανατωθούν από επαγγελματίες σκοπευτές που θα πυροβολούν τα ζώα από ελικόπτερα, ξεκινώντας από σήμερα και ολοκληρώνοντας την “αποστολή” μέσα στις επόμενες πέντε μέρες.

Η εντολή για τη μαζική εξόντωση δόθηκε από τους ηγέτες της περιοχής Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara. Όπως φαίνεται, οι καμήλες καταναλώνουν πολύ μεγάλες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην Αυστραλία που αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της ξηρασίας αλλά και των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Independent, οι ντόπιοι έχουν επανειλημμένα παραπονεθεί πως τα ζώα μπαίνουν ακόμα και σε ιδιωτικές κατοικίες, αναζητώντας οποιαδήποτε διαθέσιμη πηγή νερού. “Αντιμετωπίζουμε πολύ δύσκολες και άβολες συνθήκες. Οι καμήλες μπαίνουν στα σπίτια μας, ρίχνουν φράχτες , κάνουν βόλτες σε αυλές και αναζητούν νερό από οπουδήποτε, ακόμα και από air-codition”, ανέφερε η Marita Baker στην “The Australian“.

Αλλά υπήρχε ακόμα ένα επιχείρημα πίσω από την απόφαση της θανάτωσης. Όπως φαίνεται οι καμήλες εκπέμπουν μεθάνιο ισοδύναμο με έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, σύμφωνα με έρευνα, προκαλώντας έτσι ανησυχία και για το οικοσύστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα