Αυτή ήταν η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου για το 2020

Αυτή ήταν η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου για το 2020
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Το 2020, την χρονιά που η πανδημία του κορονοϊού επνιξε σαν μαύρο σύννεφο όλο τον πλανήτη, οι άνθρωποι αυτής της χώρας δεν έχασαν ποτέ το κουράγιο τους, δεν σταμάτησαν να χαμογελάνε.

Από τους πρώτους μήνες του 2020 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν χάσει τις ζωές τους από κορονοϊό. Η καθημερινότητα μας καθορίστηκε από έννοιες όπως το καθολικό lockdown και η τηλεργασία και οτιδήποτε πριν το 2020 μοιάζει πάρα πολύ μακρινο. Παρ’ όλα αυτά οι κάτοικοι μιας συγκεκριμένης χώρας, στα βόρεια της Ευρώπης, δεν έχασαν το κουράγιο τους και συνέχισαν να ατενίζουν το μέλλον, με μια μικρή έστω, δόση αισιοδοξίας.

Για τέταρτη σερί χρονιά, η Φινλανδία βρέθηκε στην κορυφή της ετήσιας λίστας του Gallup World Poll με τις πιο χώρες που έχουν τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους παγκοσμίους. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Ισλανδία, η Δανία, η Ελβετία και η Ολλανδία. Η Αμερική μετακινήθηκε από την 18η στην 14η θέση, ενώ η Βρετανία έπεσε από την 13η, στην 18η θέση. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 51η θέση, ενώ η Κύπρος αρκετά πιο πάνω, στην 32η.

Ο Τζέφιρ Σακς, καθηγήτής και διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου της Columbia και συν-επιμελητής της λίστας, είπε στο CNN: “Πρέπει να διδαχθούμε από τον Covid-19. Η πανδημία μας υπενθυμίζει την απειλή της κλιματικής αλλαγής, την ανάγκη για διακρατικές συνεργασίες και το πόσο δύσκολο είναι μέχρι στιγμής να υπάρξει συνεννόηση και αλληλεγγύη ανάμεσα σε κράτη σε παγκόσμιο επίπεδο”. Οι μετρήσεις σχετικά με τον δείκτη ευτυχίας των χωρών λόγω του κορονοϊού, αυτή την φορά δεν έγιναν με σειρές συνεντεύξεων όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Το στοίχειο στο οποίο επικεντρώθηκαν οι ερευνητές ήταν το κατά πόσο ο κορονοϊός άλλαξε την καθημερινότητα των πολιτών σε κάθε μια χώρα, ως προς την υποστήριξη από το κράτος, την κοινωνική αλληλεγγύη, την διατήρηση των ατομικών ελευθεριών και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα