Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα του νέου στελέχους στην Ιρλανδία

Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα του νέου στελέχους στην Ιρλανδία
Τουρίστες στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας AP

Εξαπλώνεται στην Ιρλανδία το περισσότερο μολυσματικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, που είχε αρχικά εμφανιστεί στην Αγγλία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της νήσου.

Το περισσότερο μολυσματικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, που είχε αρχικά εμφανιστεί στην Αγγλία, έχει εξαπλωθεί περαιτέρω στην Ιρλανδία τις τελευταίες ημέρες και είναι παρόν στα περισσότερα θετικά διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, που διενεργήθηκαν πρόσφατα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μιχόλ Μάρτιν.

Το ποσοστό μόλυνσης 14ημέρου στην Ιρλανδία έχει δεκαπλασιαστεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, φθάνοντας στα 1.291 κρούσματα ανά 100.000, πυροδοτούμενο από την εμφάνιση της νέας παραλλαγής του ιού, το άνοιγμα εκ νέου των καταστημάτων και των εστιατορίων και την χαλάρωση του περιοριστικού μέτρου για τις επισκέψεις από νοικοκυριό σε νοικοκυριό ενόψει των Χριστουγέννων.

Όπως είπε ο Μάρτιν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής αξιωματούχος υγείας της Ιρλανδίας τον ενημέρωσε ότι η νέα μετάλλαξη του ιού αντιστοιχεί στο 45% των πιο πρόσφατων 92 κρουσμάτων που υποβλήθηκαν σε περαιτέρω εξέταση σε σχέση με το 25% εκείνων που είχαν ελεγχθεί την εβδομάδα ως τις 3 Ιανουαρίου και με το 9% δύο εβδομάδων νωρίτερα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα