Μπέρμποκ: “Σήμερα ξυπνήσαμε σε έναν διαφορετικό κόσμο”

Μπέρμποκ: “Σήμερα ξυπνήσαμε σε έναν διαφορετικό κόσμο”
Αναλένα Μπέρμποκ AP Photo/Markus Schreiber, Pool

Καταδίκασε τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία η Αναλένα Μπέρμποκ, χαρακτηρίζοντάς την "ανενδοίαστη δολοφονία". Αναφέρθηκε εκ νέου στις κυρώσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί.

«Σήμερα ξυπνήσαμε σε έναν διαφορετικό κόσμο», δήλωσε την Πέμπτη (24/02) η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ καταδικάζοντας τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στη δέσμη κυρώσεων που έχουν ετοιμάσει η ΕΕ με τους διεθνείς εταίρους της. Προειδοποίησε ακόμη ότι «αυτός ο πόλεμος στη γειτονιά μας» θα έχει συνέπειες και για τη Γερμανία, τονίζοντας ότι «αυτή δεν είναι η επιλογή που επιδιώκαμε, αλλά αν δεν δράσουμε τώρα, το τίμημα θα είναι αργότερα πολύ υψηλότερο».

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε σήμερα να δώσει στις απειλές του συνέχεια, με δράση. Μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, η Ρωσία παραβιάζει τους πιο στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατικής τάξης. Η Ουκρανία δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί αυτή την αιματοχυσία», δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ και, απευθυνόμενη στον ρώσο Πρόεδρο, τόνισε: «Πρόεδρε Πούτιν, δεν θα μπορέσεις ποτέ να καταστρέψεις το όνειρο των ανθρώπων στην Ουκρανία για ένα καλύτερο μέλλον». Δήλωσε δε πεπεισμένη ότι και στη Ρωσία υπάρχουν άνθρωποι που σήμερα ντρέπονται για την «ανενδοίαστη δολοφονία των αδελφών τους».

Σήμερα το πρωί είμαστε «άναυδοι, αλλά όχι αβοήθητοι», συνέχισε η υπουργός Εξωτερικών και αναφέρθηκε εκ νέου στις κυρώσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί. «Θα ξεκινήσουμε με το πλήρες πακέτο των πιο μαζικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυρία Μπέρμποκ κάλεσε επίσης τους Γερμανούς να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία – το ίδιο έγινε, όπως είπε, για λόγους ασφαλείας, με τους γερμανούς διπλωμάτες που βρίσκονταν στη χώρα, ενώ η πρεσβεία θα εξεταστεί εάν μπορεί να λειτουργήσει σε άλλη πόλη, εκτός Κιέβου. Εξήγησε ακόμη ότι δεν μπορεί για την ώρα να οργανωθεί επιχείρηση επαναπατρισμού, ωστόσο στην Πολωνία, την Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία έχει οργανωθεί η υποδοχή από τις εκεί γερμανικές αντιπροσωπείες, για όποιον καταφέρει να φθάσει μέχρι τα αντίστοιχα σύνορα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα