Brexit: Νέα συνομιλία φον ντερ Λάιεν – Τζόνσον

Brexit: Νέα συνομιλία φον ντερ Λάιεν – Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν AP

Ο Βρετανός πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να συνομιλήσουν τις επόμενες 48 ώρες. Σε οριακό σημείο οι διαπραγματεύσεις.

Νέα συνομιλία εντός των 48 επόμενων ωρών αναμένεται να έχουν ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις εμπορικές σχέσεις μετά το Brexit.

“Αναμένεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συνομιλήσουν ξανά τις επόμενες 48 ώρες”, γράφει το βρετανικό περιοδικό Spectator. “Το Ηνωμένο Βασίλειο αναζητά ένα σημάδι ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην αλιεία”, αναφέρει ο ο Τζέιμς Φόρσιθ.

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ε.Ε και Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται σε οριακό σημείο, με την Ντάουνινγκ Στριτ να εκπέμπει σήμα κινδύνου την περασμένη Πέμπτη, αναφέροντας πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πως ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός και αν αλλάξει ουσιωδώς τη στάση της.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι “ο χρόνος λιγοστεύει” και ότι τώρα φαίνεται πολύ πιθανόν να μην επιτευχθεί συμφωνία για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών αν η ΕΕ δεν αλλάξει ουσιαστικά τις θέσεις της.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κομισιόν, χαρακτήρισε δύσκολη τη γεφύρωση των “μεγάλων διαφορών” αναφορικά με την αλιεία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα