Carlo Acutis: Ο πρώτος Millenial Άγιος – Ποιος ήταν ο “προστάτης του διαδικτύου”

Carlo Acutis: Ο πρώτος Millenial Άγιος – Ποιος ήταν ο “προστάτης του διαδικτύου”
Η τελετή οσιοποίησης του Carlo Acutis στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου AP Photo/Gregorio Borgia

Ο Carlo Acutis θα είναι ενδεχομένως ο πρώτος millennial Άγιος, με την Καθολική Εκκλησία να πραγματοποιεί τελετή αγιοποίησης το περασμένο Σάββατο. Η χρήση του διαδικτύου και το φιλανθρωπικό του έργο.

Ο Carlo Acutis θα είναι πιθανόν ο πρώτος Millenial Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία μάλιστα πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου τελετή αγιοποίησης του αγοριού που πέθανε το 2006 από λευχαιμία, σε ηλικία 15 ετών.

Το παιδί από την Ιταλία, που γεννήθηκε το 1991 στο Λονδίνο από Ιταλούς γονείς και έπειτα έζησε μαζί με την οικογένειά του στο Μιλάνο, χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για να το αφιερώσει στην πίστη του και να βοηθήσει στη διαχείριση ιστοσελίδων καθολικών οργανισμών, γι’ αυτό και αποκαλείται ως “προστάτης του διαδικτύου”.

Η Καθολική Εκκλησία αναφέρει πως είχε σώσει και τη ζωή ενός αγοριού, υποστηρίζοντας μάλιστα πως το 2013 είχε “μεσολαβήσει από τον παράδεισο’ για να θεραπεύσει ένα παιδί από τη Βραζιλία που έπασχε από μία σπάνια ασθένεια”.

Μάλιστα, το Βατικανό προϋποθέτει δύο θαύματα προκειμένου να δώσει το χρίσμα του Αγίου σε κάποιον, ωστόσο ο Πάπας Φραγκίσκος αναίρεση το συγκεκριμένο προαπαιτούμενο κάνοντας εξαίρεση για να τιμήσει το έργο του αγοριού. Μιλώντας για τον Acutis μάλιστα είχε πει: “Είδε ότι πολλοί νέοι που θέλουν να είναι διαφορετικοί, καταλήγουν εν τέλει να είναι όπως όλοι οι άλλοι, ακολουθώντας τους μηχανισμούς του καταναλωτισμού και του αποπροσανατολισμού.”

Άλλες μαρτυρίες για το έργο του αγοριού ανέφεραν πως χρησιμοποίησε το ίντερνετ για να βοηθήσει τους ανθρώπους, εκτός από την εκκλησία, ότι ήταν ιδιοφυΐα σε ό,τι αφορούσε τους υπολογιστές και το διαδίκτυο, τα οποία χρησιμοποίησε, όχι για διασκέδαση και κοινωνικοποίηση, αλλά ως εργαλείο προσφοράς στους ανθρώπους και συνεισφοράς στην Καθολική Εκκλησία. Μάλιστα, αναφέρεται πως επιτέλεσε έντονο φιλανθρωπικό έργο, ξόδεψε χρήματα για να βοηθήσει ανθρώπους του περιθωρίου, ενώ όπως δήλωσε η μητέρα του “με όσα λεφτά του έμεναν αγόραζε υπνόσακους για αστέγους και τους πήγαινε ζεστά ροφήματα”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα