Χαλίφα Χάφταρ: Δικαστήριο της Λιβύης τον καταδίκασε σε θάνατο, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ

Χαλίφα Χάφταρ: Δικαστήριο της Λιβύης τον καταδίκασε σε θάνατο, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ
O Χαλίφα Χάφταρ AP / @Ivan Sekretarev

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ κατηγορείται ότι διέταξε τον βομβαρδισμό των δυνάμεων του "Εθνικού Στρατού" στο Κολέγιο Αεράμυνας στη Μισράτα.

Ερήμην θανατική ποινή κατά του επικεφαλής του εθνικού στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, επέβαλε στρατιωτικό δικαστήριο στη Μισράτα. Ο Χάφταρ κατηγορείται ότι διέταξε τον βομβαρδισμό ενός Κολλεγίου Αεράμυνας το 2019 που σκότωσε έναν Λίβυο στρατιώτη.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Στρατιωτική Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του πολέμαρχου και ζήτησε από το Τμήμα Στρατιωτικής Αστυνομίας να εφαρμόσει την ποινή εναντίον του ιδίου και ακόμη έξι υψηλόβαθμων αξιωματικών, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Libya Al-Ahrar.

Τα λιβυκά μέσα κυκλοφόρησαν έγγραφο που εκδόθηκε από τη Στρατιωτική Εισαγγελία, το οποίο δείχνει ότι η υπόθεση αφορά τον βομβαρδισμό των δυνάμεων του “Εθνικού Στρατού” στο Κολέγιο Αεράμυνας στη Μισράτα, μεταδίδει το trtworld.

Η απόφαση ορίζει ότι οι κατηγορούμενοι στερούνται οριστικά των πολιτικών τους δικαιωμάτων και αποβάλλονται από τη στρατιωτική τους θητεία για παράβαση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.

Η εν λόγω απόφαση ήρθε αφού η Ανώτατη Εθνική Εκλογική Επιτροπή στη Λιβύη ενέκρινε τον προκαταρκτικό κατάλογο των υποψηφίων για τις τρέχουσες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη Δεκεμβρίου.

Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβανόταν και η υποψηφιότητα του Χάφταρ, που ανακοίνωσε ότι θα κατέβει στις προεδρικές εκλογές στη Λιβύη στις 16 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα