Χάρτης: Έχουμε τελικά το πιο αργό ίντερνετ στην Ευρώπη;

Χάρτης: Έχουμε τελικά το πιο αργό ίντερνετ στην Ευρώπη;
TWITTER @DIGITALEU

Ο δρόμος προς την καθολική και εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα στην Ευρώπη εξακολουθεί να φαίνεται μακρύς και ανώμαλος. Ποια είναι η κατάσταση στην χώρα μας.

Περίπου το 20% του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2021-2027 θα αφιερωθεί στον ψηφιακό τομέα. Όπως δήλωσε η Miapetra Kumpula-Natri, εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, «η πανδημία έχει δείξει τη σημασία της συνδεσιμότητας». Ενώ η ανάγκη αυτή έχει αναδειχθεί και στην Ελλάδα εξαιτίας της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης, η χώρα μας κατατάσσεται πολύ χαμηλά συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, σε επίπεδο ταχύτητας Διαδικτύου.

Το σχετικό γράφημα, στο οποίο η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση, καθιστά σαφή την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών internet που παρέχονται εγχώρια.

Χάρτης: Έχουμε τελικά το πιο αργό ίντερνετ στην Ευρώπη;
EUROPEANDATAJOURNALISM.EU

Οι στόχοι συνδεσιμότητας που θέτει η ΕΕ , σύμφωνα με το european data journalism, για το ίδιο το σχέδιο Ευρυζωνικής Ευρώπης για το 2025 είναι μάλλον φιλόδοξοι και σίγουρα απέχουν από το ελληνικό βίωμα:

  • Συνδέσεις τουλάχιστον 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο (Gbps) για τους σχολεία, πανεπιστήμια, κόμβους μεταφορών, αεροδρόμια, επιχειρήσεις ψηφιακού περιεχομένου κ.λπ.
  • Αδιάλειπτη κάλυψη 5G για όλες τις αστικές περιοχές και τις μεγάλες χερσαίες διαδρομές μεταφοράς.
  • Πρόσβαση σε συνδεσιμότητα που προσφέρει τουλάχιστον 100 Megabit ανά δευτερόλεπτο (Mbps) για όλα τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τεχνολογία, Ευρωπαϊκή Ένωση, 5G, Τηλεκπαίδευση, τηλεργασία
SHARE:

24Media Network