Χάρτης: Έχουμε τελικά το πιο αργό ίντερνετ στην Ευρώπη;

Χάρτης: Έχουμε τελικά το πιο αργό ίντερνετ στην Ευρώπη;
Twitter @DigitalEU

Ο δρόμος προς την καθολική και εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα στην Ευρώπη εξακολουθεί να φαίνεται μακρύς και ανώμαλος. Ποια είναι η κατάσταση στην χώρα μας.

Περίπου το 20% του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2021-2027 θα αφιερωθεί στον ψηφιακό τομέα. Όπως δήλωσε η Miapetra Kumpula-Natri, εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, «η πανδημία έχει δείξει τη σημασία της συνδεσιμότητας». Ενώ η ανάγκη αυτή έχει αναδειχθεί και στην Ελλάδα εξαιτίας της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης, η χώρα μας κατατάσσεται πολύ χαμηλά συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, σε επίπεδο ταχύτητας Διαδικτύου.

Το σχετικό γράφημα, στο οποίο η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση, καθιστά σαφή την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών internet που παρέχονται εγχώρια.

europeandatajournalism.eu

Οι στόχοι συνδεσιμότητας που θέτει η ΕΕ , σύμφωνα με το european data journalism, για το ίδιο το σχέδιο Ευρυζωνικής Ευρώπης για το 2025 είναι μάλλον φιλόδοξοι και σίγουρα απέχουν από το ελληνικό βίωμα:

  • Συνδέσεις τουλάχιστον 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο (Gbps) για τους σχολεία, πανεπιστήμια, κόμβους μεταφορών, αεροδρόμια, επιχειρήσεις ψηφιακού περιεχομένου κ.λπ.
  • Αδιάλειπτη κάλυψη 5G για όλες τις αστικές περιοχές και τις μεγάλες χερσαίες διαδρομές μεταφοράς.
  • Πρόσβαση σε συνδεσιμότητα που προσφέρει τουλάχιστον 100 Megabit ανά δευτερόλεπτο (Mbps) για όλα τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα