Δέμα-βόμβα στον Άκερμαν

default image

Αναστάτωση στα κεντρικά της Deutsche Bank μετά από ύποπτο δέμα-βόμβα που εντοπίστηκε και είχε παραλήπτη τον επικεφαλής Γιόζεφ Άκερμαν

Σε συναγερμό τα κεντρικά της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη μετά από παγιδευμένο δέμα που εντοπίστηκε με παραλήπτη τον απερχόμενο επικεφαλής Γιόζεφ Άκερμαν .

Οι υποψίες ήθελαν το δέμα που παραδόθηκε ταχυδρομικά στην Deutsche Bank να ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Η τράπεζα επιβεβαίωσε πως έλαβε έναν ύποπτο φάκελο, ο οποίος παραδόθηκε απευθείας στο γραφείο αστυνομικών ερευνών (LKA) της Έσσης και ελέγχεται ο αποστολέας και το περιεχόμενό του. Τα πρώτα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, αναμένονται σήμερα Πέμπτη. 

Tο πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από την αμερικανική αστυνομία, ανέφερε ότι οι γερμανικές αρχές είχαν εντοπίσει ένα δέμα που υποψιάζονταν πως είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά στη Φρανκφούρτη.

Για αυτόν τον λόγο ενισχύθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας στα γραφεία της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη και τα υποκαταστήματά της ανά την υφήλιο.

H γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι περιείχε μια εκρηκτική ύλη σε σκόνη που είχε στόχο να προκαλέσει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.

Οι υπάλληλοι που χειρίζονται την αλληλογραφία στην Deutsche Bank θεώρησαν ύποπτο τον φάκελο μεγέθους Α5 και κάλεσαν την ασφάλεια όταν παρατήρησαν ότι αυτός περιείχε σύρμα και μέταλλο.

“Δεν επρόκειτο για στρατιωτική ή βιομηχανική εκρηκτική ουσία, αλλά ασφαλώς ήταν επικίνδυνη,” είπε ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τον ίδιο, επιστήμονες εξακολουθούν να εξετάζουν τη σκόνη για να διαπιστώσουν την ακριβή σύστασή της.

Το πρόσωπο του Ελβετού Γιόζεφ Άκερμαν , που έχει συνδέσει το όνομά του με την επιτυχημένη πορεία του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού και που πρόκειται να αποσυρθεί τον Μάιο από τη θέση του CEO, θεωρείται περίπου “σύμβολο του καπιταλισμού” στη Γερμανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα