Δεν υπάρχει κρίση στις σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας, διαβεβαιώνουν οι δύο πλευρές

Δεν υπάρχει κρίση στις σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας, διαβεβαιώνουν οι δύο πλευρές
philenews.com

Ο πρέσβης της Ρωσίας δήλωσε ότι οι σχέσεις Λευκωσίας - Μόσχας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, προσθέτοντας ότι θα αναπτύσσονται περαιτέρω.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσαν σήμερα ότι δεν υπάρχει κρίση στις σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας εξ αιτίας των πρόσφατων δηλώσεων της Μόσχας.

Ο Στανισλάβ Οσάτσι δήλωσε ύστερα από επίσκεψή του στον δήμαρχο Λεμεσού ότι οι σχέσεις Λευκωσίας – Μόσχας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, προσθέτοντας ότι θα αναπτύσσονται περαιτέρω.

Ερωτηθείς για τη δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα ότι τα σχέδια των ΗΠΑ για στρατικοποίηση της Κύπρου θα έχουν σοβαρές συνέπειες για την Κύπρο, απάντησε ότι αυτές αφορούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι στην Κύπρο.

Είπε επίσης ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα αναπτυχθούν περαιτέρω και ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια για τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Κύπρου, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να πει περισσότερες λεπτομέρειες στο παρόν στάδιο.

«Δεν θα ήταν σωστό γιατί είναι διμερείς σχέσεις και πρέπει να είναι και οι δυο πλευρές για να δηλώσουμε κάτι» συμπλήρωσε.

Είπε ότι έχει εκτονωθεί η κρίση, λέγοντας ότι «η κρίση έρχεται και φεύγει».

Σχολιάζοντας τις αναφορές Οσάτσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου συμφώνησε ότι οι κυπρο-ρωσικές σχέσεις δεν περνούν κρίση, αλλά βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και πρόσθεσε ότι διαρκώς αναζητούνται περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Σε μια αναφορά στο κλείσιμο τραπεζικών λογαριασμών Ρώσων στην Κύπρο ως μέρος των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας σε σχέση με την Ουκρανία, ανέφερε ότι σημειώνονται ανακατατάξεις που αφορούν στην υποχρέωση της Κύπρου να ανταποκριθεί σε διεθνείς κανόνες όσον αφορά θέματα οικονομικών σχέσεων και χρηματο-οικονομικής οργάνωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα