Δίκη Κοτρέ: Η γυναίκα που σκότωσε 8 νεογέννητα μωρά της και τα έθαβε ακόμη και στη ντουλάπα της κρεβατοκάμαράς της

Δίκη Κοτρέ: Η γυναίκα που σκότωσε 8 νεογέννητα μωρά της και τα έθαβε ακόμη και στη ντουλάπα της κρεβατοκάμαράς της

Η ιστορία της σύγχρονης Μήδειας από την πόλη Ντουέ της Βόρειας Γαλλίας που από το 1989 μέχρι 2000 σκότωσε και έθαψε οκτώ νεογέννητα μωρά που γέννησε χωρίς κανείς να το αντιληφθεί. Τα παιδικά χρόνια και η κακοποίηση του πατέρα της και το σοκ της κοινωνίας που γνώριζε μια στοργική και δοτική γυναίκα

Η υπόθεση της Ντομινίκ Κορτέ έχει κατακλύσει τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αφού αυτές τις ημέρες γίνονται οι ακροάσεις στη δίκη για την μητέρα που σκότωσε οκτώ νεογέννητα παιδιά της σε διάστημα 11 χρόνων, από το 1989 έως το 2011, χωρίς κανείς να το αντιληφθεί. Η 51 ετών γυναίκα που είναι μητέρα δύο κοριτσιών και γιαγιά, έπνιξε τα νεογέννητα μωρά και αντιμετωπίζει τώρα την κατηγορία των κατά συρροή φόνων εκ προμελέτης. Έθαψε δύο νεογέννητα στο πατρικό σπίτι της, ενώ τα υπόλοιπα βρέθηκαν στο γκαράζ. Σοκάρουν οι πληροφορίες που θέλουν τις σακούλες με τα δολοφονημένα νεογνά να παραμένουν στη ντουλάπα, το καλάθι με τα άπλυτα και το έπιπλο της κρεβατοκάμαρας του ζευγαριού.

Η σεξουαλική κακοποίηση στα παιδικά χρόνια

Στο δικαστήριο η γυναίκα έμοιαζε να τα έχει χαμένα, ενώ έκλαιγε συνεχώς και δυσκολευόταν να μιλήσει στην έδρα που ζητούσε περισσότερες εξηγήσεις. Η υπεράσπιση τόνισε την τραυματισμένη παιδική ηλικία, αφού όπως ανέφερε υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του πατέρα της, από τα 8 της έτη. Η Ντομινίκ παραδέχεται πως δεν είχε μιλήσει ποτέ για εκείνα τα παιδικά χρόνια σε κανένα. Υπήρξε ένα "ανεπιθύμητο" παιδί και από τους δύο τους γονείς, ένα "ατύχημα" όπως το χαρακτήριζαν οι ίδιοι και το γνώριζαν τα αδέρφια της.

Το ήρεμο και πονόψυχο μέλος της κοινωνίας

Παρόλα αυτά η Κοτρέ ήταν μια πολύ καλή μαθήτρια, ιδανική συνάδελφος και άνθρωπος που θα νοιαζόταν για το διπλανό του. Είχε πάντα χρόνο να ακούσει τους ηλικιωμένους, του οποίους βοηθούσε και οι οποίοι την έβρισκαν "τρυφερή", ευγενική και πολύ "προσιτή". Το ίδιο και με την οικογένειά της, τον άνδρα της, τα δύο της παιδιά και τα τρία της εγγόνια. Η ίδια όμως δεν είχε ποτέ το χρόνο ή τη δύναμη να μιλήσει για τον εαυτό της σε κανένα. Από τότε που ήταν παιδί. "Δεν μιλούσαμε πολύ με τους γονείς μου στο σπίτι" ανέφερε και συμπλήρωσε: "Δεν επικοινωνούσαμε με το σύζυγό μου".

Το χρονικό του εγκλήματος

Η Ντομινίκ έπνιγε τα μωρά πριν ακόμη δει το φύλο τους. Τα έβλεπε παρόλα αυτά να κινούνται και άκουγε το κλάμα τους, όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο. Δύο ήταν θαμμένα μέσα σε πλαστικές σακούλες σε πρώην ιδιοκτησία των γονιών της και ανακαλύφθηκαν μετά από εργασίες των νέων ιδιοκτητών. Άλλα μωρά ήταν θαμμένα στο γκαράζ του σπιτιού της. Το δικαστήριο παρουσιάζει φωτογραφίες που αφήνουν τους παριστάμενους με το στόμα ανοικτό. Πρώτα οι σακούλες που βρέθηκαν στον κήπο του σπιτιού των γονιών της, στο γκαράζ, αλλά και φωτογραφίες από το καλάθι με τα άπλυτα του μπάνιου, τη ντουλάπα και το έπιπλο της κρεβατοκάμαρας όπου οι σακούλες "παρέμειναν για πολλά χρόνια", μόλις μερικά μέτρα από το κρεβάτι του ζευγαριού.

Πηγή: Liberation

SHARE:

24Media Network