Ε.Ε.: Παραμένουν οι περιορισμοί σε μη απαραίτητα ταξίδια - Τι θα γίνει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Φωτο αρχείου.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Φωτο αρχείου. AP

Θα παραμείνουν οι περιορισμοί των μη απαραίτητων ταξιδιών εντός της ΕΕ. Συνέχιση εργασιών για ένα κοινό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με προσχέδιο συμπερασμάτων της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων ηγετών .

Οι περιορισμοί σε μη απαραίτητα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να παραμείνουν προς το παρόν σε ισχύ, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει σοβαρή και οι παραλλαγές του νέου κορονοϊού θέτουν πρόσθετες προκλήσεις, αναμένεται να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την Πέμπτη.

Ένα προσχέδιο συμπερασμάτων της τηλεδιάσκεψης των ηγετών, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Reuters, υπογραμμίζει ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πρέπει να εισάγονται αναλογικά, κατά τρόπο που να μη δημιουργεί διακρίσεις και λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες διασυνοριακές καταστάσεις τοπικών κοινοτήτων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αρχηγοί των κρατών μελών της Ένωσης αναμένεται να συμφωνήσουν επίσης στη συνέχιση των εργασιών τους για ένα κοινό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα επέτρεπε περισσότερη ελευθερία ταξιδιών και στην αναζωογόνηση του τουριστικού κλάδου, που έχει πληγεί σφόδρα από την πανδημία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωπαϊκή Ένωση, Αερομεταφορές, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network