Εκλογές στην Τουρκία: “Κλείδωσε” η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου η διεξαγωγή τους, ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Εκλογές στην Τουρκία: “Κλείδωσε” η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου η διεξαγωγή τους, ανακοίνωσε ο Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ap

Την ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

“Κλείδωσε” η ημερομηνία των εκλογών στην Τουρκία με την ανακοίνωση να γίνεται δια στόματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φυσικά έστειλε τα δικά του μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση,

Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, μιλώντας σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του (AKP) ο Τούρκος πρόεδρος και αναφερόμενος στην ημερομηνία των εκλογών δήλωσε πως “ο αείμνηστος Μεντερές είχε πει στις 14 Μαΐου 1950 “ως εδώ! Το έθνος μίλησε” και κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία. Και τώρα το έθνος μας θα πει ‘ως εδώ’ στους πραξικοπηματίες την ίδια ημέρα 73 χρόνια μετά”.

Όπως είπε ο πρόεδρος Ερντογάν, “θα ξεκινήσουμε τον αιώνα της Τουρκίας παρά τους λάτρεις της καθοδήγησης οι οποίοι δεν θέλουν να αφήσουν το δικαίωμα να καθορίσουν τη λέξη, την απόφαση και το μέλλον για το έθνος μας” και τόνισε ότι “η υπόσχεση της αντιπολίτευσης είναι να βάλει τον υποψήφιο μπροστά στο έθνος, αλλά να το κυβερνήσει με 6 άτομα και τουλάχιστον 10 αν λάβετε υπόψη αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτό. Θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα μέσω ενός προέδρου-μαριονέτα. Είναι συνηθισμένοι σε προέδρους που θα έρχονται όταν τους λένε ‘έλα’ και θα φεύγουν όταν τους λένε ‘φύγε’. Αυτό που θέλουν οι ψηφοφόροι είναι να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν τον άγνωστο υποψήφιο, του οποίου το όραμα και το πρόγραμμα είναι άγνωστα, χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι”.

“Ολόκληρη η αμυντική μας βιομηχανία στοχοποιείται”

“Μόνο εκείνοι που τα βλέπουν ως απειλή επιτίθενται στον στρατό και την αμυντική βιομηχανία μιας χώρας”, δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος Ερντογάν, όπως αναφέρει το Anadolu.

“Ολόκληρη η αμυντική βιομηχανία της Baykar, με όλες τις εταιρείες, τα προϊόντα, τους υπαλλήλους και τα επιτεύγματά της, στοχοποιείται”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είπε: “Δεν είστε σε θέση να προσβάλλετε τον υπουργό Άμυνας ή τους διοικητές των δυνάμεών μας, πρώτα μάθετε τη θέση σας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα