Ελληνίδα της Ουκρανίας στο NEWS 24/7: “Στα χωριά που ζουν Έλληνες είναι όλοι σε καταφύγια από το πρωί”

Ελληνίδα της Ουκρανίας στο NEWS 24/7: “Στα χωριά που ζουν Έλληνες είναι όλοι σε καταφύγια από το πρωί”
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κάτοικοι της Λουγκάνσκ την εγκαταλείπουν μετά τη ρωσική εισβολή AP

Για την κατάσταση που επικρατεί από το πρωί στην Ουκρανία μίλησε στο News 24/7 η πρόεδρος του ελληνικού πολιτιστικού συλλόγου Κιέβου, Αλεξάνδρα Σεϊτάν.

«Ο αδερφός μου ζει στο Μπουγκάς, σε ένα από τα χωριά που κατοικούν χιλιάδες Έλληνες στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ, 12 χιλιόμετρα από εκεί που είναι οι Ρώσοι. Από το πρωί που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί ο ίδιος έχει κατέβει στο υπόγειο. Καταφέραμε να μιλήσουμε πριν από λίγο που ανέβηκε στο σπίτι του για να πάρει το καλοριφέρ και να μπορεί να ζεσταίνεται. Ήταν και η μόνη στιγμή που βγήκε για λίγο από το υπόγειο. Γίνεται κανονικός πόλεμος. Ρίχνουν ρουκέτες. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής εκεί είναι σε καταφύγια και περιμένουν να δουν τι θα γίνει» λέει η Αλεξάνδρα Σεϊτάν.

Περιγράφει πως στην περιοχή έχει κοπεί η παροχή φυσικού αερίου. «Από νωρίς δεν έχουν αέριο και προσπαθούν να ζεσταθούν με ρεύμα. Όμως σε αρκετά από τα 23 χωριά που ζουν Έλληνες και έχω επικοινωνήσει, το ρεύμα έχει επίσης κοπεί. Στο Μπουγκάς που είναι ο αδερφός μου ακόμα έχουν ρεύμα, αλλά δεν ξέρουν για πόσο».

Ίδια είναι η εικόνα και στη Μαριούπολη: «Η μητέρα της νύφης μου το πρωί καθώς βρισκόταν στον δρόμο άκουσε κοντά να πέφτει ρουκέτα και έπεσε κι εκείνη στο έδαφος για να γλιτώσει. Δεν ξέρουν τι θα γίνει» εξηγεί η κ. Σεϊτάν.

Όσον αφορά το Κίεβο, η Αλεξάνδρα Σεϊτάν περιγράφει πως οι πολίτες κυκλοφορούν στους δρόμους, καθώς η κατάσταση είναι πιο ήρεμη. «Αρκετοί προσπάθησαν από το πρωί να φύγουν. Με πήρε και ένας Έλληνας που ζει στην πόλη και μου ζήτησε να τον βοηθήσω να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ωστόσο τα καταστήματα εδώ είναι ανοικτά και ο κόσμος κυκλοφορεί. Φυσικά συζητάνε όλοι για τους πρωινούς βομβαρδισμούς. Υπάρχει πρόβλημα κάποιες φορές με την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και ενίοτε δεν μπορούν να γίνουν πληρωμές με κάρτα. Το πρωί χτυπήθηκαν στρατιωτικοί στόχοι, όμως η κατάσταση δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως στην περιοχή του Ντονέτσκ. Ελπίζουμε να σταματήσει εδώ».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα