Ελπίδες από νέο εμβόλιο κατά της ελονοσίας

Ελπίδες από νέο εμβόλιο κατά της ελονοσίας

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα έχει δώσει ένα εμβόλιο κατά της ελονοσίας σε μία κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε βρέφη από την Αφρική (Pic)

Ένα νέο εμβόλιο δίνει ελπίδες στην αντιμετώπιση της ελονοσίας. Πρόκειται για το RTS,S, το οποίο είναι το ένα από τα δύο πειραματικά εμβόλια κατά της νόσου, τα οποία εξετάζονται από τους επιστήμονες.

Τα παιδιά στα οποία χορηγήθηκε το πρωτότυπο εμβόλιο είχαν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο να εμφανίσουν ελονοσία, σε σύγκριση με αυτά που δεν τους δόθηκε η θεραπεία, όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

ADVERTISING

Περισσότερα από 15.000 παιδιά, ηλικίας μέχρι 18 μηνών, πήραν μέρος στην μελέτη, η οποία κράτησε για έναν χρόνο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το BBC, η δοκιμή του εμβολίου πραγματοποιήθηκε σε επτά αφρικανικές χώρες σε δύο ομάδες παιδιών, δηλαδή νεογνά ηλικίας 6 έως 12 εβδομάδων και μωρά από 5 έως 17 μηνών.

Ελπίδες από νέο εμβόλιο κατά της ελονοσίας

Ύστερα από έναν χρόνο, ο αριθμός των παιδιών από την μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα, τα οποία παρουσιάσαν την νόσο ελονοσία, ήταν 50% μικρότερος σε σχέση με αυτά που βρίσκονταν σε μια ομάδα ελέγχου και τους χορηγούνταν εμβόλια κατά άλλων ασθενειών.

Η ελονοσία είναι διαδεδομένη σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής.

Κάθε χρόνο, υπάρχουν περίπου 350 έως 500.000.000 κρούσματα ελονοσίας, σκοτώνοντας μεταξύ ενός και τριών εκατομμυρίων ανθρώπων, η πλειονότητα των οποίων είναι τα μικρά παιδιά στην υποσαχάρια Αφρική.

Ενενήντα τοις εκατό των θανάτων που συνδέονται με την ελονοσία σημειώνονται στην υποσαχάρια Αφρική. Η ελονοσία συνήθως συνδέεται με τη φτώχεια, αλλά είναι επίσης μια αιτία της φτώχειας και ένα σημαντικό εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη.

SHARE:

24Media Network