Βούλιαξε το Ντουμπάι: Εικόνες και βίντεο πρωτόγνωρου χάους – Ένας νεκρός

Διαβάζεται σε 5'
Πρωτοφανείς πλημμύρες στο Ντουμπάι
Πρωτοφανείς πλημμύρες στο Ντουμπάι ALI HAIDER/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Προβλήματα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Αναστέλλονται πτήσεις.

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με θυελλώδεις βροχές και καταιγίδες, σάρωσε την Τρίτη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, αλλά και ακυρώσεις πτήσεων την Τετάρτη.

Η Emirate Airlines ανέστειλε έως τα μεσάνυχτα το τσεκ-ιν των επιβατών που αναχωρούν από το Ντουμπάι αφού βροχοπτώσεις ρεκόρ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ALI HAIDER/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πλημμύρισε το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Η εν λόγω αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι ανακοίνωσε πως θα συνεχιστεί η διακίνηση των επιβατών που φθάνουν στο Ντουμπάι και αυτών που βρίσκονται ήδη σε τράνζιτ, αλλά προειδοποίησε ότι θα πρέπει να αναμένονται καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις.

AP Photo/Jon Gambrell

Το Dubai International, κόμβος για την Emirate Airlines, ανέφερε σε χωριστή ανακοίνωσή του ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με καθυστερήσεις και εκτροπές πτήσεων εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

ALI HAIDER/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι αρχές του αεροδρομίου, το οποίο είναι το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο για διεθνείς πτήσεις και μείζων κόμβος διαμετακόμισης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβουλεύει τους επιβάτες στο Ντουμπάι να μην έρχονται στο αεροδρόμιο.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να επαναλάβουμε τις επιχειρήσεις το συντομότερο δυνατό μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες», αναφέρεται στην ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

ALI HAIDER/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το αεροδρόμιο ανέστειλε για λίγο τις επιχειρήσεις χθες, Τρίτη, καθώς οι βροχές προκάλεσαν πλημμύρες σε όλο το Ντουμπάι και αλλού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ALI HAIDER/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρισδιάστατες εικόνες ραντάρ αποτυπώνουν τα σύννεφα πάνω από την περιοχή

Ένας νεκρός από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας 70χρονος πολίτης των Εμιράτων έχασε τη ζωή του χθες, Τρίτη, το πρωί, όταν το όχημά του παρασύρθηκε από αστραπιαία πλημμύρα στο εμιράτο Ρας Αλ Χάιμαχ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα ΗΑΕ είχαν καταγράψει μέχρι χθες, Τρίτη, στις 9 μ.μ. (20:00 ώρα Ελλάδας) τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχής σε διάστημα 24 ωρών από το 1949 που άρχισαν να τηρούνται σχετικά αρχεία, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας.

Κακοκαιρία στο Ντουμπάι
(AP Photo/Jon Gambrell)

Κακοκαιρία στο Ντουμπάι
An SUV passes through standing water in Dubai, United Arab Emirates, Tuesday, April 16, 2024. Heavy rains lashed the United Arab Emirates on Tuesday, flooding out portions of major highways and leaving vehicles abandoned on roadways across Dubai. Meanwhile, the death toll in separate heavy flooding in neighboring Oman rose to 18 with others still missing as the sultanate prepared for the storm. (AP Photo/Jon Gambrell) (AP Photo/Jon Gambrell)

Το εν λόγω κέντρο ανακοίνωσε ότι 254 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στο Αλ Άιν, τμήμα του εμιράτου του Αμπού Ντάμπι που συνορεύει με το Ομάν.

Από τοπικά μέσα ενημέρωσης και σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται αναφορές σε ζημιές σε διάφορα μέρη της χώρας, περιλαμβανομένων δρόμων που έχουν αποκλεισθεί. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τοπικές κυβερνήσεις έχουν δώσει εντολή σε εργαζομένους και σχολεία να λειτουργήσουν χθες και σήμερα με τηλεργασία.

Σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι αναφέρουν πως έμειναν αποκλεισμένοι επί ώρες στα αυτοκίνητά τους εξαιτίας των αποκλεισμένων δρόμων. Οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα