Ένοχοι οι μακελάρηδες του Λονδίνου

Ένοχοι οι μακελάρηδες του Λονδίνου

Δικάστηκαν οι "στρατιώτες του Αλλάχ" που δολοφόνησαν στο κέντρο του Λονδίνου, τον Βρετανό στρατιώτη, Λι Ρίγκμπι

Ένοχοι κρίθηκαν από βρετανικό δικαστήριο οι δύο άνδρες, νιγηριανής καταγωγής, οι οποίοι τον περασμένο Μάιο δολοφόνησαν στο κέντρο του Λονδίνου, τον Βρετανό στρατιώτη, Λι Ρίγκμπι.

Οι Μάικλ Αντεμπολάγιο και Μάικλ Αντεμποβάλε, είχαν συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη στις 22 Μαΐου του 2013, όταν μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου έναν 25χρονο Βρετανό στρατιώτη και στη συνέχεια παρέμειναν στον τόπο του εγκλήματος μέχρι να αφιχθεί η αστυνομία και να τους συλλάβει.

Ο ένας εκ των δύο μάλιστα εξηγούσε μιλώντας σε κάμερα, ότι η πράξη αυτή ήρθε ως αντίποινα, για τις δολοφονίες ισλαμιστών από τις βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Συμπλήρωσαν, δε, κατά τη διάρκεια της δίκης, ότι δεν είναι δολοφόνοι, αλλά "στρατιώτες του Αλλάχ".

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 22 ετών, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι την Πέμπτη από αγγλικό δικαστήριο. Ακούγοντας την απόφαση, αμφότεροι χαμογέλασαν και μάλιστα ο ένας εκ των δύο ασπάστηκε το Κοράνι, το οποίο είχε μαζί του καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης.

Οι δικαστικές αρχές χρειάστηκαν μόλις 90 λεπτά για να εκδώσουν την απόφασή τους, στο άκουσμα της οποίας οι συγγενείς του άτυχου στρατιώτη ξέσπασαν σε κλάματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φρίκη στο Λονδίνο: Έρευνες για τον αποκεφαλισμό στρατιώτη

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες και στον 28χρονο για τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη

SHARE:

24Media Network