Επιδημία γρίπης στη Βουλγαρία: Κλειστά 1.895 σχολεία σε όλη τη χώρα

Επιδημία γρίπης στη Βουλγαρία: Κλειστά 1.895 σχολεία σε όλη τη χώρα
Μέτρα προστασίας από τη γρίπη (ΦΩΤΟ Αρχείου) ASSOCIATED PRESS

Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Αυξάνονται τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού, ιδίως των ευπαθών ομάδων.

Επιδημία εποχικής γρίπης έχει ξεσπάσει σε συνολικά δεκαεννέα περιφέρειες της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να τεθούν σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές της χώρας και να αυξάνεται το επίπεδο των μέτρων προφύλαξης και προστασίας του πληθυσμού, ιδίως των ευπαθών ομάδων (παιδιά, βρέφη, ηλικιωμένοι).

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Βουλγαρίας, 1.895 σχολεία είναι κλειστά σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και δύο νηπιαγωγείων.

Επιδημία γρίπης έχει ξεσπάσει και στην περιφέρεια της Στάρα Ζαγόρα, στην οποία τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και οι περιφέρειες του Μπλαγκόεβγκραντ, του Μπουργκάς, της Βάρνα, του Γκάμπροβο, του Ντόμπριτς, του Κιούστεντιλ, της Μοντάνα, του Κίρτζαλι, του Παζαρτζίκ, του Πέρνικ, του Σμόλιαν, της Σόφιας (το κυρίως αστικό κέντρο και τα προάστια της πόλης και του Χάσκοβο.

Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά στις περιφέρειες του Πλέβεν, του Ρούσε, του Σούμεν και του Ταργκόβιστε και – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου- θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Σε περίπτωση που εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα εποχικής γρίπης, τότε οι αρχές θα λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα