Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο: Οι κατηγορίες προς το Ιράν και η παρέμβαση του Κατάρ

Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο: Οι κατηγορίες προς το Ιράν και η παρέμβαση του Κατάρ
Το δεξαμενόπλοιο Mercer Street Johan Victor/ASSOCIATED PRESS

Το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Βρετανία κατηγορούν το Ιράν για την επίθεση στο δεξαμενόπλοιο, το οποίο διαχειρίζεται ισραηλινή ναυτιλιακή. Η Τεχεράνη διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση.

Η διπλωματία του Κατάρ καταδίκασε τη Δευτέρα την επίθεση εναντίον δεξαμενόπλοιου σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Ομάν, η οποία διαπράχθηκε την Παρασκευή, απευθύνοντας ωστόσο ταυτόχρονα την προτροπή να επιλεγεί η καταφυγή στο διεθνές δίκαιο για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιες ενέργειες στο μέλλον.

Ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών στη Ντόχα αναφέρει πως το εμιράτο του Κατάρ απορρίπτει απερίφραστα «ενέργειες που πλήττουν την ασφάλεια των διεθνών θαλάσσιων μεταφορών και την κίνηση πλοίων και δεξαμενόπλοιων».

Το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Βρετανία κατηγορούν το Ιράν για την επίθεση στο δεξαμενόπλοιο, το οποίο διαχειρίζεται ισραηλινή ναυτιλιακή. Η Τεχεράνη διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση, που θεωρείται πως διαπράχθηκε με UAV και στοίχισε τη ζωή σε δύο μέλη του πληρώματος του τάνκερ, έναν Βρετανό κι έναν Ρουμάνο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα