Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Σήμερα η μεγάλη ώρα της εκλογής

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν AP

Η Ursula von der Leyen θα παρουσιάσει την ομάδα των ορισθέντων Επιτρόπων και θα συζητήσει τους στόχους της νέας Επιτροπής με το Κοινοβούλιο.

Το Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να ψηφίσει για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 2019-2024 σε ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 13.00 (ώρα Ελλάδος), σήμερα, Τετάρτη, ενώ απαιτείται απλή πλειοψηφία.

Αρχής γενομένης από τις 10.00 (ώρα Ελλάδος), η Ursula von der Leyen, ως εκλεγείσα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παρουσιάσει την ομάδα των ορισθέντων Επιτρόπων (την οποία εξέτασαν ήδη οι ευρωβουλευτές στις πρόσφατες ακροάσεις) και θα συζητήσει τους στόχους της νέας Επιτροπής με το Κοινοβούλιο.

ADVERTISING

Μετά τη συζήτηση, κάθε πολιτική ομάδα θα συγκαλέσει σύντομη συνάντηση για να συζητήσει τις προθέσεις της για την ψηφοφορία.

Της ψηφοφορίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, θα προηγηθούν δηλώσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, με αντίστροφη σειρά βάσει του μεγέθους των ομάδων τους.

Έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΕΚ David Sassoli και της εκλεγείσας Προέδρου von der Leyen για τις 14.30 (ώρα Ελλάδος).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, την ψηφοφορία και τη συνέντευξη Τύπου ζωντανά κάνοντας κλικ εδώ.

Πώς εκλέγεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Page: /
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
SHARE:

24Media Network